Hakiraj etno baštinu i osvoji vrijedne nagrade!

27. 11. 2018.

Dođi u ZICER 1. i 2. prosinca na Muzejski Hackathon, sudjeluj u kreiranju najboljeg rješenja i osvoji vrijedne novčane nagrade.

Hackathon Hakiraj etnografsku baštinu! organizira Etnografski muzej u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom i Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

Tko je sve pozvan?

Na događaj su pozvani IT ljubitelji – studenti, dizajneri, kreativni poduzetnici i ostali zainteresirani koji će se natjecati u izradi idejnog rješenja  mobilne aplikacije za digitalno pripovijedanje, a sve u susret novome stalnom postavu Etnografskog muzeja. Nakon završenog idejnog rješenja, natjecatelji će prezentirati i demonstrirati rezultate svoga rada nakon čega slijedi izbor i proglašenje najboljih!

A nagrade?

Za tri najbolja rješenja bit će dodijeljene nagrade u ukupnom iznosu od 10.000,00 kuna. Prva nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna, druga nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna, te treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna.

Sudjelovanje u natječaju je dobrovoljno i prijavljeni natjecatelji neće plaćati kotizaciju. Natjecatelji moraju ponijeti svoj laptop.

U prvom dijelu Hackathona stručnjaci iz Helsinkija prikazat će svoja iskustva, dok će stručnjaci iz Zagreba prikazati osnovnu ideju projekta. Sudionici će biti upoznati s etnološkim, povijesnim i estetskim vrijednostima muzejskih zbirki te će biti potaknuti na izradu inovativnih rješenja u „hackiranju“ sadržaja iz bogate baštine koja je sačuvana u fundusu Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Muzejski Hackathon: Hakiraj etnografsku baštinu! održat će se od subote, 1. prosinca od 10:00 do nedjelje, 2. prosinca 2018. do 13:00 sati prema ovdje dostupnom rasporedu.

Zainteresirani ste za sudjelovanjem?

Prijavi se do 1. prosinca 2018. putem web stranice hackethno.com.hr.

Očekuje te besplatan ručak i večera – odličan catering, kava i piće!

Organizator ovog događaja je Etnografski muzej u Zagrebu – EMZ, a partneri su Tehničko veleučilište u Zagrebu – TVZ, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu te Helsinki City Muzej.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...