Hakiraj etno baštinu i osvoji vrijedne nagrade!

27. 11. 2018.

Dođi u ZICER 1. i 2. prosinca na Muzejski Hackathon, sudjeluj u kreiranju najboljeg rješenja i osvoji vrijedne novčane nagrade.

Hackathon Hakiraj etnografsku baštinu! organizira Etnografski muzej u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom i Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

Tko je sve pozvan?

Na događaj su pozvani IT ljubitelji – studenti, dizajneri, kreativni poduzetnici i ostali zainteresirani koji će se natjecati u izradi idejnog rješenja  mobilne aplikacije za digitalno pripovijedanje, a sve u susret novome stalnom postavu Etnografskog muzeja. Nakon završenog idejnog rješenja, natjecatelji će prezentirati i demonstrirati rezultate svoga rada nakon čega slijedi izbor i proglašenje najboljih!

A nagrade?

Za tri najbolja rješenja bit će dodijeljene nagrade u ukupnom iznosu od 10.000,00 kuna. Prva nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna, druga nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna, te treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna.

Sudjelovanje u natječaju je dobrovoljno i prijavljeni natjecatelji neće plaćati kotizaciju. Natjecatelji moraju ponijeti svoj laptop.

U prvom dijelu Hackathona stručnjaci iz Helsinkija prikazat će svoja iskustva, dok će stručnjaci iz Zagreba prikazati osnovnu ideju projekta. Sudionici će biti upoznati s etnološkim, povijesnim i estetskim vrijednostima muzejskih zbirki te će biti potaknuti na izradu inovativnih rješenja u „hackiranju“ sadržaja iz bogate baštine koja je sačuvana u fundusu Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Muzejski Hackathon: Hakiraj etnografsku baštinu! održat će se od subote, 1. prosinca od 10:00 do nedjelje, 2. prosinca 2018. do 13:00 sati prema ovdje dostupnom rasporedu.

Zainteresirani ste za sudjelovanjem?

Prijavi se do 1. prosinca 2018. putem web stranice hackethno.com.hr.

Očekuje te besplatan ručak i večera – odličan catering, kava i piće!

Organizator ovog događaja je Etnografski muzej u Zagrebu – EMZ, a partneri su Tehničko veleučilište u Zagrebu – TVZ, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu te Helsinki City Muzej.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...