DigitalByt – pet zaposlenih u manje od šest mjeseci

04. 08. 2015.

Male tvrtke su važan segment u razvoju hrvatskog gospodarstva samim time što okupljaju talentirane i inovativne ljude, a mlade IT tvrtke su se pokazale kao jedne od najuspješnijih. Upravo one predstavljaju temelj i skup znanja iz svijeta visokih tehnologija.

DigitalByt jedna je u nizu uspješnih priča koje su se razvile u Tehnološkom parku Zagreb (TPZ) kroz proces predinkubacije sve do osnivanja tvrtke koja danas zapošljava pet mladih umova.

Tvrtka DigitalByt  je specijalizirana za razvoj web rješenja i sustava uz naglasak na rješenja za WordPress platformu.

Domagoj Kovačević, direktor i vlasnik DigitalByt-a, poduzetnički duh je naslijedio od obitelji pa je i sam odlučio krenuti u tom smjeru  i u  manje od godinu dana zaposlio pet osoba, a trenutno je u potrazi za još troje novih kolega iz IT svijeta.

“Iako nudimo kompletna web rješenja i sustave, trenutno nam je fokus na razvijanju rješenja za WordPress platformu, sustav za upravljanje sadržajem čiji broj korisnika diljem svijeta neprekidno raste” objasnio je Domagoj Kovačević.

Osim što je u procesu realizacije svoje poslovne ideje Domagoj već postigao zavidne rezultate, korisnik je i programa potpore Grada Zagreba za samozapošljavanje. Novčana sredstva koja je dobio iskoristio je uglavnom kako bi kupio opremu na kojoj danas rade.

“Kad si u svijetu poduzetništva, proces razmišljanja nikada ne prestaje jer stalno razmišljaš o novim idejama, ulaganjima i što sve možeš još napraviti. Novac koji sam dobio od Grada Zagreba bio je izvrsna podloga za sam početak jer je pomogao da moje ideje budu brže realizirane” rekao je Domagoj Kovačević

Tijekom, ali i nakon fakultetskih dana radio je na raznim projektima u kojima je skupio dovoljno iskustva dok je u TPZ-u razvio svoju poduzetničku priču koju danas živi.

“TPZ je najkorisnije mjesto na kojem su moj posao i poslovni plan kompletno zaokruženi i s kojim nastavljam dalje. To je prostor koji mladim timovima pruža lakšu suradnju kada se pojave određeni izazovi. Sve se brže riješi s drugim kolegama, s kojima i danas izvrsno surađujem” istaknuo je Kovačević.

Iz ovog primjera vidljiva je korist koju mlade inovativne tvrtke mogu imati jer na jednom mjestu mogu dobiti preporuke, edukacije i suradnju koja višestruko olakšava posao.

Ostale novosti i projekti