Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

22. 03. 2024.

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.
Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni stručnjaci s bogatim iskustvom rada u istraživačkim i razvojnim laboratorijima. Također, ReaX LAB-ov tim se može pohvaliti i ekspertizama u području kontrole kvalitete u različitim industrijama u Hrvatskoj i većini zemalja Europe.

Tvrtku su pokrenuli Lejla Juranić i Zvonimir Kodba sa željom da svojim predanim radom postanu sinonim i prvi izbor klijentima kada je u pitanju savjetovanja za odabir optimalne opreme za laboratorije i pilot postrojenja u Hrvatskoj i šire.

Ovaj dvojac vjeruje kako kvaliteta laboratorijske analize ne ovisi samo o cijeni, već i o nizu drugih elemenata poput educiranosti operatera, ciljanog i adekvatnog izbora laboratorijske opreme, pravilnog korištenja, kvalifikacije te odgovarajućeg i redovitog servisiranja.

U ožujku poseban naglasak stavljamo na žensku poduzetničku snagu. Zato smo o balansu privatnog i poslovnog života popričali s Lejlom.

„Mama sam troje predivne djece i suvlasnica Reax Lab-a. Rad na razvoju inovativnih analitičkih uređaja za mene predstavlja istinsko zadovoljstvo i izazov. Iako je ponekad teško uskladiti privatni i poslovni život, vjerujem da je moguće postići ravnotežu. Bitnu ulogu ovdje igra dobra organizacija vremena, timski rad i kvalitetno postavljanje prioriteta. Moj poslovni put nije samo u razvoju novih tehnologija, već i u stvaranju prostora za obiteljske trenutke i podršku svojoj djeci u njihovom odrastanju.“

Znanost i pozitivan utjecaj na okoliš su inspiracija!

„Naš tim strastveno radi na razvoju analitičkih uređaja koji će unaprijediti laboratorijske analize i doprinijeti očuvanju okoliša. Biti dio tog procesa, koji ima pozitivan utjecaj na znanost i našu planetu, inspirira me svaki dan.
Zato vjerujem da biti žena poduzetnica s obitelji i poslovnim obavezama nije samo moguće, već i nevjerojatno ispunjavajuće iskustvo.“

Dobro okruženje potiče na rast!

„Rad u ZICER-u dodatno me inspirira jer okruženje obiluje mladim ljudima s inovativnim idejama. Suradnja s njima potiče nas sve da dosegnemo nove granice u raznim područjima znanosti i osnažuje za razvoj još inovativnijih rješenja. Biti poduzetnica, a istovremeno i majka ima poseban značaj jer moji poslovni uspjesi imaju pozitivan utjecaj na moju djecu, pružajući im primjer predanosti, strasti i mogućnosti da se ostvare u onome što vole.“

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...