U okviru Europskog tjedna mobilnosti, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom, organizira prezentaciju i 3. okrugli stol o razvoju servisa Pristupačni Zagreb.

Pristupačni Zagreb je online servis razvijen kao prototip kroz Hackathon održan u travnju ove godine u ZICER-u uz volonterski angažman startupova iz ZICER-a koje je predvodio CroCoder, u suradnji s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom. Od tada do danas, razvoj je nastavljen u skladu sa smjernicama koje su postavili predstavnici udruga.

Stoga Vas pozivamo na prezentaciju servisa Pristupačni Zagreb v 2.0, koji će osobe s invaliditetom te građani i posjetitelji Zagreba, putem weba i mobilne aplikacije, koristiti za prikaz informacija o pristupačnosti raznim objektima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, uz integraciju sa servisom za navigaciju Google karte.  

Nakon prezentacije, održati će se 3. otvoreni okrugli stol s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i zainteresiranom javnošću, posvećen daljnjem razvoju ovog servisa.

PROGRAM DOGAĐAJA

11:00 - Uvodni pozdravi predstavnika Grada Zagreba i ZICER-a

11:10 - Predstavljanje servisa Pristupačni Zagreb

11:30 - Predstavljanje projekta mapiranja pristupačnosti gradskih ustanova

11:40 - Pitanja i odgovori medija i predstavnika udruga osoba s invaliditetom

12:00 - Neformalno druženje i zakuska

12:30 - 14:00 - 3. okrugli stol sa predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i zainteresiranom javnošću na temu razvoja servisa Pristupačni Zagreb

Vidimo se sutra u ZICER-u!