Kako spojiti nespojivo te dobiti neponovljivo?

19. 09. 2019.

Odgovor na ovo pitanje možete doznati dođete li 24. rujna u 17 sati u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Jeste li znali da desna hemisfera mozga kontrolira mišiće lijeve strane, dok lijeva hemisfera kontrolira mišiće desne strane. Kada namignete desnim okom, radi lijeva strana vašeg mozga.

Uvriježeno je mišljenje da je desna hemisfera odgovorna za osjećaje, intuiciju, prepoznavanje lica i procesuiranje glazbe te kreativnost, a lijeva za računanje i logiku. Čak se provode i testovi kako bismo saznali koja strana nas vodi kroz život.

Da li je to baš tako i kako uzeti najbolje od obje strane, probuditi kreativnost, naučiti sve o poslovanju, primjeniti logiku i analizu a uz to se dobro zabaviti, stvarati i smisliti nove projekte možete saznati ako 24. rujna u 17 sati dođete u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Projekt SMATH će potaknuti suradnju kreativne industrije, poduzetnika, studenata i kulturnih ustanova putem razvoja novih  inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Na prvoj radionici svakom sudioniku omogućit ćemo da predstavi kratko svoju ideju/projekt a potom formirati timove te se družiti uz hranu i piće. Također, 24. rujna predstavit ćemo i ciljeve projekta te nagrade koje očekuju najbolje. 

I za kraj, …, samo da znate, asimetrija mozga je bitna za pravilnu funkciju mozga, dozvoljava dvjema stranama da se specijaliziraju, a pametna podjela rada povećava kapacitet procesuiranja, izbjegavajući konfliktne situacije gdje bi obje strane pokušavale biti glavne.

Tako ćemo se i mi ponašati u timovima gdje će svatko pronaći drugu stranu, povećati kapacitete i pokazati svoje znanje i specijalizacije.

Svoj dolazak molimo potvrdite do ponedjeljka, 23. rujna do 12 sati putem slanja e-maila na adresu mateja.gudelj@zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...