Kako spojiti nespojivo te dobiti neponovljivo?

19. 09. 2019.

Odgovor na ovo pitanje možete doznati dođete li 24. rujna u 17 sati u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Jeste li znali da desna hemisfera mozga kontrolira mišiće lijeve strane, dok lijeva hemisfera kontrolira mišiće desne strane. Kada namignete desnim okom, radi lijeva strana vašeg mozga.

Uvriježeno je mišljenje da je desna hemisfera odgovorna za osjećaje, intuiciju, prepoznavanje lica i procesuiranje glazbe te kreativnost, a lijeva za računanje i logiku. Čak se provode i testovi kako bismo saznali koja strana nas vodi kroz život.

Da li je to baš tako i kako uzeti najbolje od obje strane, probuditi kreativnost, naučiti sve o poslovanju, primjeniti logiku i analizu a uz to se dobro zabaviti, stvarati i smisliti nove projekte možete saznati ako 24. rujna u 17 sati dođete u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Projekt SMATH će potaknuti suradnju kreativne industrije, poduzetnika, studenata i kulturnih ustanova putem razvoja novih  inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Na prvoj radionici svakom sudioniku omogućit ćemo da predstavi kratko svoju ideju/projekt a potom formirati timove te se družiti uz hranu i piće. Također, 24. rujna predstavit ćemo i ciljeve projekta te nagrade koje očekuju najbolje. 

I za kraj, …, samo da znate, asimetrija mozga je bitna za pravilnu funkciju mozga, dozvoljava dvjema stranama da se specijaliziraju, a pametna podjela rada povećava kapacitet procesuiranja, izbjegavajući konfliktne situacije gdje bi obje strane pokušavale biti glavne.

Tako ćemo se i mi ponašati u timovima gdje će svatko pronaći drugu stranu, povećati kapacitete i pokazati svoje znanje i specijalizacije.

Svoj dolazak molimo potvrdite do ponedjeljka, 23. rujna do 12 sati putem slanja e-maila na adresu mateja.gudelj@zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...