Kako spojiti nespojivo te dobiti neponovljivo?

19. 09. 2019.

Odgovor na ovo pitanje možete doznati dođete li 24. rujna u 17 sati u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Jeste li znali da desna hemisfera mozga kontrolira mišiće lijeve strane, dok lijeva hemisfera kontrolira mišiće desne strane. Kada namignete desnim okom, radi lijeva strana vašeg mozga.

Uvriježeno je mišljenje da je desna hemisfera odgovorna za osjećaje, intuiciju, prepoznavanje lica i procesuiranje glazbe te kreativnost, a lijeva za računanje i logiku. Čak se provode i testovi kako bismo saznali koja strana nas vodi kroz život.

Da li je to baš tako i kako uzeti najbolje od obje strane, probuditi kreativnost, naučiti sve o poslovanju, primjeniti logiku i analizu a uz to se dobro zabaviti, stvarati i smisliti nove projekte možete saznati ako 24. rujna u 17 sati dođete u ZICER na predstavaljnje EU projekta SMATH.

Projekt SMATH će potaknuti suradnju kreativne industrije, poduzetnika, studenata i kulturnih ustanova putem razvoja novih  inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Na prvoj radionici svakom sudioniku omogućit ćemo da predstavi kratko svoju ideju/projekt a potom formirati timove te se družiti uz hranu i piće. Također, 24. rujna predstavit ćemo i ciljeve projekta te nagrade koje očekuju najbolje. 

I za kraj, …, samo da znate, asimetrija mozga je bitna za pravilnu funkciju mozga, dozvoljava dvjema stranama da se specijaliziraju, a pametna podjela rada povećava kapacitet procesuiranja, izbjegavajući konfliktne situacije gdje bi obje strane pokušavale biti glavne.

Tako ćemo se i mi ponašati u timovima gdje će svatko pronaći drugu stranu, povećati kapacitete i pokazati svoje znanje i specijalizacije.

Svoj dolazak molimo potvrdite do ponedjeljka, 23. rujna do 12 sati putem slanja e-maila na adresu mateja.gudelj@zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...