- Regionalna analiza s naglaskom na tržište rada: novi dokument objavljen na službenoj web stranici projekta https://bit.ly/3jb5nL3

Analiza je usmjerena na:

1) integraciju analize zemalja partnera IPA-e koje su trenutno nedovoljno zastupljene

2) detaljno istraživanje regionalnih karakteristika tržišta rada

- Prikupljanje instrumenata podrške za razvoj tržišta rada u digitalizaciji: posjetite https://bit.ly/2YMt3vQ kako biste pronašli dokument koji sadrži institucionalni pregled već postojećih shema financiranja i instrumenata nefinancijske potpore usmjerenih na jačanje digitalne transformacije regionalnih industrija i usavršavanje kvalificiranih radnika, uključujući postCOVID-19 mjere podrške.

- Analiza najnovijeg stanja strategije EUSDR / S3 strategije partnerskih zemalja: možete je pronaći na https://bit.ly/36WHjqs

Ova analiza istaknula je kako je proces S3 organiziran u partnerskim zemljama i predviđa analizu najnovijeg stanja strateških dokumenata iz svih partnerskih područja.

Projekt DanubePeerChains ima za cilj osnažiti Organizacije za podršku tržištu rada (LSO) i Organizacije za podršku poduzetnika (BSO)  zajedno sa njihovim ciljnim skupinama (primarno poduzetnika i zaposlenika MSP-ova ) u izgradnji zajedničkih kapaciteta i u trenažnom pristupu, sve kako bi, u konačnici, mogli sudjelovati u inovativnim transnacionalnim lancima vrijednosti kao vrsti poslovnih modela te kako bi stekli, kako održiv ugled jednakovrijednih partnera za suradnju, tako i mogućnost napredovanja do visokokvalificiranih poslova u Dunavskoj regiji.

Projekt DanubePeerChains sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje - INTERREG Danube. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Business Upper Austria iz Austrije.

Više o projektu saznajte ovdje.