Novosti

Inovatori iz ZICER-a proizvode rješenja za borbu s koronavirusom

3. 4. 2020.

Proizvodnja 3D printanih Venturijevih cijevi za respiratore, izrada zaštitnih vizira za liječnike, inovacije u izradi zaštitnih maski, chatbot za bolnice, edukativna IT rješenja i online testovi za procjenu broja stvarnih slučajeva zaraze, digitalna tržnica… rješenja su na kojima ovih dana intenzivno rade zagrebački startupovi!

Sudjeluj u 'EDA Defense Innovation Prize 2020' natječaju i osvoji 30.000 eura

30. 3. 2020.

Europska obrambena agencija objavila je poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u nagradnom natječaju 'EDA Defense Innovation Prize 2020' kojim se nagrađuju tvrtke i istraživački subjekti koji su osmislili inovativne i revolucionarne tehnologije, proizvode, procese ili usluge koje su primjenjive u domeni obrane.

COVID-19 – sve mjere za poduzetnike

25. 3. 2020.

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su poduzetnici prisiljeni obustaviti svoje gospodarsko djelovanje, dok će ostali osjetiti negativne efekte na vlastito poslovanje. U cilju zadržavanja radnih mjesta, nadležne institucije iz dana u dan donose razne mjere koje će, nadamo se, pomoći poduzetnicima u održavanju poslovanja. U nastavku donosimo trenutni popis dijela aktualnih mjera.

Ovo su prve mjere za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba

20. 3. 2020.

S ciljem ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba uzrokovanih koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je predložio, a Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila prve mjere:

Prijavi se na Start the Future globalni online događaj jer budućnost je i u tvojim rukama!

20. 3. 2020.

Odluka je donesena! Organizatori We Make Future festivala (WMF-a) šalju vam poruku kako bez obzira na tešku situaciju i dalje rade na predanom poticanju poduzetništva i inovacija. To je i razlog za lansiranje Start the Future – globalnog online događaja koji će se održati 7. travnja 2020. Prijavi se, jer budućnost je i u tvojim rukama!

Donesene mjere za pomoć poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom

18. 3. 2020.

HAMAG-BICRO u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom poljoprivrede, provodi devet novih mjera namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

ZICER-ovi startupovi o pripremi za uspješan poslovni sajam

10. 3. 2020.

Sajmovi, kongresi i konferencije idealan su način za umrežavanje, kako s klijentima, tako i s krajnjim korisnicima. Stoga je danas u ZICER-ovom Akceleratoru održan Business over Breakfast (BoB) na temu „Predstavljanje na kongresima, konferencijama i sajmovima“.

Svečano obilježena peta godišnjica ZICER Plavog ureda

9. 3. 2020.

U centru Zagreba, u Vodnikovoj ulici, svečano je obilježena peta godišnjica djelovanja Poduzetničkog centra Grada Zagreba – ZICER Plavog ureda.

ZICER-ov startup MIRET proizvodi najekološkije tenisice na svijetu!

2. 3. 2020.

3. ožujka startup MIRET na Kickstarteru lansira inovativne tenisice napravljene od 97% prirodnih materijala.

U Mađarskoj održan sastanak partnera projekta CE-Connector

27. 2. 2020.

Dana 25. i 26. veljače 2020.,  u Budimpešti, Mađarska, održan je sastanak partnera projekta  CE-Connector – Building knowledge and linkages among Business Angels and Public across territorial ecosystems to close the financial gap for innovative start-ups na kojem je ZICER partner.

Prijavite se na We Make Future startup natjecanje!

25. 2. 2020.

U suradnji s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom, Zagrebački inovacijski centar (ZICER) te We Make Future festival pozivaju vas na regionalno startup natjecanje koje će se održati 29. travnja 2020. u ZICER-u.

EIT Health Info Day

20. 2. 2020.

Dana 27. veljače 2020. u  14.30 u prostorima Zagrebačkoga inovacijskoga centra ZICER održat će se EIT Health Info Day u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu kao EIT Health Huba.