ZICER predstavljen u Dubaiju

29. 03. 2022.

Jaki inovacijski ekosustavi ključ su za poslovni uspjeh i blagostanje društva, a održivost koju pokreću napredne digitalne tehnologije postaju misija i vrijednost dionika tih ekosustava.

Zato nam je posebno drago što smo ovoga tjedna u Dubaiju u okviru Expo 2020 Dubai događanja imali priliku predstaviti ZICER kao primjer uspješnog ekosustava za razvoj startupova temeljenih na tehnologijama budućnosti.

Naše izlaganje održano je u okviru događaja pod nazivom „Jačanje blockchain sustava u duhu održive buduće suradnje“ kojeg je organiziralo Ministarstvo za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a, u svojem je izlaganju predstavio ZICER-ov model poticanja razvoja startupova te je istaknuo važnost cjelovitog pristupa u podršci od rane faze startupa pa do njihove konačne održivosti.U Dubaiju se ovoga tjedna mnogo razgovaralo i o metaverseu. Prati nas! Uskoro donosimo novosti i o ovoj temi.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...