ZICER-ov startup MIRET proizvodi najekološkije tenisice na svijetu!

02. 03. 2020.

3. ožujka startup MIRET na Kickstarteru lansira inovativne tenisice napravljene od 97% prirodnih materijala:

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na platformi za grupno financiranje Kickstarter lansirat će drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97% prirodnih materijala. Kampanja na Kickstarteru trajat će od 3. ožujka do 2. travnja.

Željeli smo podići svijest o štetnosti obućarske industrije i razviti ekološki prihvatljiv proizvod. Tehnološka znanje smo imali, kao i ona iz područja industrijskog dizajna. Također i ljubav prema ovome poslu koja nam je usađena kroz obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući svemu tome kroz proteklih pet godina razvili smo liniju izuzetno ekološki naprednih tenisica koje će od sutra biti dostupne svima koji ih žele ponosno nositi, ne samo zbog kvalitete i udobnosti već i istine o zaštiti naše planete koja iza njih stoji. Mi vjerujemo da je korak u njima, korak prema boljem sutra! – kažu braća Boljar, koji su odnedavno svoj poduzetnički dom, zahvaljujući inovacijama čiste tehnologije, pronašli u ZICER-u.

MIRET tenisice napravljene su od 10 prirodnih materijala: konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

MIRET u novoj kolekciji nudi četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Svaka ekološka tenisica narasla je iz identičnih prirodnih materijala. Ono što ih razlikuje je njihov vanjski materijal. Hempies tenisice napravljene su od 100% čiste konoplje koja je prirodno prozračna, čvrsta, ali mekana, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Vanjski materijal Woolies i Fluffies MIRET tenisica je 100% vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje su certificirane Oetko-tex, EU Ecolabel certifikatima, a Woolies i Veggies čak Cradle to Cradle certifikatom. Veggies MIRET tenisice su napravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Donose inovaciju u đonu i ulošku koji MIRET tenisice čine jednim od najmekših i najfleksibilnijih na svijetu. Ne sadrži sintetičku gumu i napravljen je od 100% prirodnog lateksa od stabla kaučukovca. Uložak u MIRET tenisicama kreiran je od pluta, zaštićen je prirodnim tekstilom te ima certifikat za sigurnost hrane – tako da ih i pas može sigurno žvakati.

MIRET donosi inovaciju i u vodoodbojnosti. Za vodoodbojnost se u industriji obuće obično koriste kemikalije na bazi nafte koje su štetne za okoliš i čovjeka. MIRET tenisice zaštićene su posebnim 100% prirodnim vodoodbojnim slojem tako da se u ekološkim tenisicama sigurno može hodati i po kiši.

Ove ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja.

Samo na prvi dan MIRET Kickstarter kampanje, 3. ožujka tenisice od 97% prirodnih materijala moći će se nabaviti po cijeni od 85$, odnosno oko 580 kuna. No, projekt ćete moći podržati sve do 2. travnja.

MIRET je nagrađeni sudionik premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora, najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete, a kojeg u Hrvatskoj provodi ZICER.

Informacije o ekološkim MIRET tenisicama možete pratiti putem njihove internetske straniceFacebook stranice ili Instagram profila.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...