Zajedno s Hypergolom gradite održivu budućnost

08. 11. 2019.

Zamislite kakav bi svijet bio da svaki kvadratni metar izgrađenog prostora sudjeluje u proizvodnji energije; da može biti višenamjenski i promjenjiv? Hypergola projekt odskočna je daska u promišljanju načina gradnje koja anticipira održivu budućnost. No, vratimo se na početak.

Gradnja često može biti spora, skupa i zamorna, stoga vam predstavljamo tim u kojem arhitektura, građevina i ekonomija istu mrežu pletu.

Kako graditi na drugačiji, brži, jeftiniji, isplativiji, jednostavniji i održiviji način, pitanje je koje je bilo u centru zanimanja Jakova i Grgura – dvojice arhitekata. Promatrajući različite tipove rješenja za natkrivene prostore, došli su do zaključka kako konstrukcija koja se koristi za skladištenje ima potencijal zadovoljavanja svih prethodno navedenih parametara. Ukoliko na listu parametara dodamo još elemente za proizvodnju energije i standardiziramo sve dijelove od kojih se ona sastoji, dobivamo jedinstven proizvod – modularnu pergolu koja stvara energiju.

Da bi ova pergola izašla iz tmurne sobe ideja i ugledala svjetlost tržišta, zadužen je treći član tima, Ivan. Svoja ekonomska znanja uložio je u otkrivanje tržišnog potencijala i u tim je doveo građevinarku Mateju koja je u Hypergola projekt spremna implementirati svoje dugogodišnje iskustvo iz područja održive gradnje u praksi.

Što li je to „ono“ što ovaj proizvod čini bržim, boljim i efikasnijim od drugih rješenja?

Razloga je više, a neki od njih su:

  • Hypergola predstavlja inovativno rješenje za natkrivanje vanjskog prostora. Dok nas klasična pergola štiti od sunca, kiše, vjetrova, ova ih koristi za proizvodnju energije i skupljanje kišnice čime se kreira prava mala mikroelektrana.
  • Riječ je o jednostavno sastavljivoj konstrukciji koju možete (de)montirati potpuno samostalno, bez pomoći bravara ili tesara i dodatnih troškova
  • Elementi koji sačinjavaju Hypergolu kataloški su standardizirani, te ćete moći prilagoditi sve njezine dijelove vašim osobnim potrebama i zahtjevima
  • Nudi mogućnost programiranja proizvodnih kapaciteta električne energije

Proizvod je ovo koji je namijenjen i velikim i malim poduzetnicima; u domeni ugostiteljstva, jedinicama lokalnih samouprava, ali i za svakoga tko svoju okućnicu ili terasu želi dodatno oplemeniti i koristiti na raznovrsne načine. Dakle, ukoliko spadate u ove kategorije, estetika vam je bitna koliko i kvaliteta, a osim toga želite uštedjeti na potrošnji električne energije i sudjelovati u gradnji održive budućnosti– Hypergola je izbor za vas. Jer ekvivalenti na tržištu još uvijek ne postoje!

Ostale novosti i projekti