Zagrebačkim inovatorima 500.000 kuna!

23. 07. 2018.

Grad Zagreb ove je godine po devetnaesti put podržao zagrebačke inovatore kroz potporu ukupnog fonda 500.000 kuna. 

Program dodjele potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje provodi se od 1998. godine, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Podsjetimo – ovaj natječaj je trajao od 19. travnja do 21. svibnja 2018. godine i u tom razdoblju zaprimljen je 31 zahtjev za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 29 prijavljenih inovacija. 

Riječ je o komercijalnim inovacijama, a većina njih je dobila nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Zagrebački inovacijski centar prijaviteljima je pružio savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja.

Inovatori su i ove godine pokazali kreativnost, pa smo se tako susreli s raznim inovacijama – od aplikacija i pametnih narukvica za sportaše do modularnih stolova i sustava za obradu zemlje.

Ovih dana na našoj lokaciji u Vodnikovoj ulici 12/2 kreće potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba. Slijedi rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2018. godinu preuzmite ovdje.

Čestitamo svim inovatorima i želimo im puno sreće u daljnjim pothvatima!

Ostale novosti i projekti

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata spremnosti...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...