Zagrebačkim inovatorima 500.000 kuna!

23. 07. 2018.

Grad Zagreb ove je godine po devetnaesti put podržao zagrebačke inovatore kroz potporu ukupnog fonda 500.000 kuna. 

Program dodjele potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje provodi se od 1998. godine, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Podsjetimo – ovaj natječaj je trajao od 19. travnja do 21. svibnja 2018. godine i u tom razdoblju zaprimljen je 31 zahtjev za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 29 prijavljenih inovacija. 

Riječ je o komercijalnim inovacijama, a većina njih je dobila nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Zagrebački inovacijski centar prijaviteljima je pružio savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja.

Inovatori su i ove godine pokazali kreativnost, pa smo se tako susreli s raznim inovacijama – od aplikacija i pametnih narukvica za sportaše do modularnih stolova i sustava za obradu zemlje.

Ovih dana na našoj lokaciji u Vodnikovoj ulici 12/2 kreće potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba. Slijedi rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2018. godinu preuzmite ovdje.

Čestitamo svim inovatorima i želimo im puno sreće u daljnjim pothvatima!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...