Zagrebački startup osmislio prvi online Advent!

22. 12. 2020.

Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a publici su priredili jedinstveno adventsko putovanje kroz četiri virtualne kućice – klupsku, gastro, stand up i čagu. Ako ste propustili druženje prošloga petka – na žalite, novo je zakazano za 26. prosinca:

Divan.hr je nagrađivani startup iz ZICER-a koji inače donosi pregled svih relevantnih i zanimljivih zagrebačkih događanja. Budući da su ovogodišnje planirane adventske aktivnosti u posljednji trenutak otkazane, ekipa je odlučila među građanima održati božićni duh i prirediti isti osjećaj u virtualnom svijetu. Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a posjetitelji iz sigurnosti vlastitih domova uz klopu i cugu mogu uživati u raznovrsnim online sadržajima. Tako su korisnici putem Zoom platformi mogli poslušati dva panela i tri stand up gaže dok je svirka emitirana uživo s Divanovog YouTube kanala Divan TV.

Show je započeo 18. prosinca točno u 20 sati kada je prva kućica otvorila svoja vrata. U njoj je brojnu publiku dočekao Perica Štefan, vlasnik Hangtime Agencyja posredstvom koje već godinama organizira klupska događanja. Otkako su događanja stala, Štefan se preusmjerio na društveno odgovoran rad i to kroz ekološke akcije sa svojim volonterskim kolektivom Čisteći medvjedići koji putuje Hrvatskom i čisti zelene površine.

Istovremeno s klupskom kućicom, korisnici su počeli stizati i u gastro oazu gdje je spremno čekao vlasnik Market bistro&bara, Fran Ćurković. Najveći interes među gledateljima pobudila je njegova adventska gastro inovacija – ulična sarma. Tako je otkrio i koji je uspješan recept za sarmu onima koji će se prvi put okušati u motanju ovog tradicionalnog zimskog jela.

Moram priznati da nisam očekivao baš toliko zabavno druženje! Nadam se da sam uspio zainteresirati nekoga iz publike da postane novi Marketov posjetitelj i toplo se preporučujem za novo gostovanje na online Adventu,  kazao je Ćurković jutro poslije.

Nakon što su oba panela završila, u 21 sat otvorile su se nove dvije kućice – u stand up kućici pojavila se Marina Orsag s dvoje britkih komičara iz regije, Igorom Drljom (BiH) i Martinom Ipšom (Slo).

Popio sam nekoliko vina, pričao šale i smijao se s ljudima. Grijalice su bile upaljene pa sam mogao biti u kratkim rukavima…. baš mi je bilo ugodno na Adventu u mom stanu, iskren je Drljo.

Njihovi su nastupi bili humanitarnog karaktera pa su posjetitelji umjesto njima, donacije mogli uplatiti dubrovačkom azilu Žarkovica za napuštene životinje. Za predah od šala i pošalica, posjetitelji su s lakoćom prelazili u susjednu kućicu imena Čaga gdje je sat i pol neumorno svirao i pjevao glazbeni duo Cura i dečko, inače specijaliziran za electro ritam u kombinaciji sa sevdahom.

Bilo je ovo pravo osvježenje! Idući vikend spremamo nove fore, a nadam se da će ovaj projekt i ovakav koncept uživanja u Adventu zaživjeti na duge staze, rekla je Orsag.

Nakon uspješnog premijernog online Adventa, iduća runda je na rasporedu u subotu 26. prosinca od 20 sati. Čekaju vas ponovno četiri kućice i to sa sljedećim gostima: Klupska (Adnan Mehmedović, RNB Confusion/Fresh Island Festival/Food Truck Festival), Gastro (Domagoj Jakopović Ribafish), Stand up (Marina Orsag i dvoje komičara iznenađenja) i Čaga (Glazbeni duo La Papa koji čine Stanislav Kovačić i Nikola Dabac).

Ova osvježavajuća adventska avantura počinje na www.divan.hr gdje možete pronaći i više informacija o ovom događanju.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...