Zagrebački startup osmislio prvi online Advent!

22. 12. 2020.

Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a publici su priredili jedinstveno adventsko putovanje kroz četiri virtualne kućice – klupsku, gastro, stand up i čagu. Ako ste propustili druženje prošloga petka – na žalite, novo je zakazano za 26. prosinca:

Divan.hr je nagrađivani startup iz ZICER-a koji inače donosi pregled svih relevantnih i zanimljivih zagrebačkih događanja. Budući da su ovogodišnje planirane adventske aktivnosti u posljednji trenutak otkazane, ekipa je odlučila među građanima održati božićni duh i prirediti isti osjećaj u virtualnom svijetu. Njihov je moto “kod nas ima kućica”, a posjetitelji iz sigurnosti vlastitih domova uz klopu i cugu mogu uživati u raznovrsnim online sadržajima. Tako su korisnici putem Zoom platformi mogli poslušati dva panela i tri stand up gaže dok je svirka emitirana uživo s Divanovog YouTube kanala Divan TV.

Show je započeo 18. prosinca točno u 20 sati kada je prva kućica otvorila svoja vrata. U njoj je brojnu publiku dočekao Perica Štefan, vlasnik Hangtime Agencyja posredstvom koje već godinama organizira klupska događanja. Otkako su događanja stala, Štefan se preusmjerio na društveno odgovoran rad i to kroz ekološke akcije sa svojim volonterskim kolektivom Čisteći medvjedići koji putuje Hrvatskom i čisti zelene površine.

Istovremeno s klupskom kućicom, korisnici su počeli stizati i u gastro oazu gdje je spremno čekao vlasnik Market bistro&bara, Fran Ćurković. Najveći interes među gledateljima pobudila je njegova adventska gastro inovacija – ulična sarma. Tako je otkrio i koji je uspješan recept za sarmu onima koji će se prvi put okušati u motanju ovog tradicionalnog zimskog jela.

Moram priznati da nisam očekivao baš toliko zabavno druženje! Nadam se da sam uspio zainteresirati nekoga iz publike da postane novi Marketov posjetitelj i toplo se preporučujem za novo gostovanje na online Adventu,  kazao je Ćurković jutro poslije.

Nakon što su oba panela završila, u 21 sat otvorile su se nove dvije kućice – u stand up kućici pojavila se Marina Orsag s dvoje britkih komičara iz regije, Igorom Drljom (BiH) i Martinom Ipšom (Slo).

Popio sam nekoliko vina, pričao šale i smijao se s ljudima. Grijalice su bile upaljene pa sam mogao biti u kratkim rukavima…. baš mi je bilo ugodno na Adventu u mom stanu, iskren je Drljo.

Njihovi su nastupi bili humanitarnog karaktera pa su posjetitelji umjesto njima, donacije mogli uplatiti dubrovačkom azilu Žarkovica za napuštene životinje. Za predah od šala i pošalica, posjetitelji su s lakoćom prelazili u susjednu kućicu imena Čaga gdje je sat i pol neumorno svirao i pjevao glazbeni duo Cura i dečko, inače specijaliziran za electro ritam u kombinaciji sa sevdahom.

Bilo je ovo pravo osvježenje! Idući vikend spremamo nove fore, a nadam se da će ovaj projekt i ovakav koncept uživanja u Adventu zaživjeti na duge staze, rekla je Orsag.

Nakon uspješnog premijernog online Adventa, iduća runda je na rasporedu u subotu 26. prosinca od 20 sati. Čekaju vas ponovno četiri kućice i to sa sljedećim gostima: Klupska (Adnan Mehmedović, RNB Confusion/Fresh Island Festival/Food Truck Festival), Gastro (Domagoj Jakopović Ribafish), Stand up (Marina Orsag i dvoje komičara iznenađenja) i Čaga (Glazbeni duo La Papa koji čine Stanislav Kovačić i Nikola Dabac).

Ova osvježavajuća adventska avantura počinje na www.divan.hr gdje možete pronaći i više informacija o ovom događanju.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...