Zagreb je dobio svog „Personal Travel Assistanta“!

14. 02. 2020.

Radeći 18 godina u geodeziji i privatnom sektoru, sloboda i mogućnost kreativnog izražavanja postali su Mihaelina svakodnevna čežnja. Period je to u kojem je stekla veliko radno iskustvo, a kako je vrijeme odmicalo, želja za promjenom postajala je sve jačom. Nakon dvije godine maštanja, promišljanja i analiziranja, Mihaela se odlučila svoj život preokrenuti naopačke. I nije pogriješila. Zajedno sa suprugom Tomicom otvorila je obrt za računalno programiranje i savjetovanje – Event Roster.

Event Roster zamišljen je kao asistent za poboljšanje društvenog života (ispunjavanje slobodnog vremena, zabava) i to putem tehnologije. Osim toga, nudi i ostala web rješenja, ali i virtualne šetnje te automobile opremljene kamerama za snimanje street view-a. Sve to područja su za koje postoje veliki planovi.  Međutim, kako se ono kaže? Čovjek planira, život se smije.  

Nasmijao se tako život i ovog puta kada je Mihaeli i Tomici na stol stavio ponudu koja se ne odbija. Event Roster morat će sačekati, jer Rutmap Zagreb preuzeo je prednost.

Prije negoli vam otkrijemo o čemu je točno riječ, pretpostavit ćemo kako ste se makar jednom u životu našli u gradu za čije su vam upoznavanje bile nužne mnogobrojne web stranice, aplikacije, turistički vodiči. Sigurni smo da ste tada poželjeli imati sve informacije na jednom mjestu. Rutmap pruža vam ih na dlanu!

Naime, povećanjem broja turista, a time i novih, atraktivnih restorana, barova, hotela, hostela, festivala i koncerata neminovno je kako je Zagreb postao nezaobilazna europska destinacija kojoj treba novo, atraktivno, digitalno rješenje koje će njegovim posjetiteljima pomoći da ga upoznaju u najboljem svjetlu.

Aplikacija Rutmap Zagreb nastala je u suradnji s BetaTel – studiom koji je istu počeo razvijati za tržište Bosne i Hercegovine. U njoj ćete pronaći virtualni prikaz okoline sa svim kulturnim i povijesnim znamenitostima, kompletnu ponudu događanja u gradu, popis najbližih restorana kao i mjesta na kojima se poslužuju specifična jela baš po vašem ukusu. Osim toga nudi i informacije o javnom prijevozu i najbližim taksi stajalištima, kao i kartu s posebnim objektima od kulturološkog značaja. Dakle, riječ je o aplikaciji čija ponuda objedinjuje pet ili šest različitih aplikacija i upravo zbog toga može biti od iznimne koristi kako turistima, tako i lokalnom stanovništvu. Nekoliko dana u nazad aplikacija je upotpunjena i navigacijom te je osim offline verzije, sada u ponudi i online. I da, potpuno je besplatna.

No ni to nije sve!

U suradnji s turističkim agencijama na aplikaciji možete pronaći i nekoliko turističkih tura. Na njima je Rutmap vaš virtualni vodič koji u rukavu ima sve odgovore koji vas zanimaju. Od godine u kojoj se Zagrebačka katedrala počela graditi, pa do koncerta koji vas „dolje niz ulicu“ čeka u večernjim satima.

Rutmap je trenutno specijaliziran za Zagreb i Zagrebačku županiju, no planovi za nadogradnju ponude kao i za širenje na druge Hrvatske gradove su veliki.  Istra i primorje prvi su u redu za čekanje, no prije nego li se zaletimo, prisjetimo se one: „čovjek planira..“. 

Planski ili ne, mi u ovu ekipu sumnje nemamo! Sretno!   

Ostale novosti i projekti

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...

Startup Factory 2022_10/11_tim Capra

Startup CAPRA osnovali su Krešimir i Tea Kavčić, brat i sestra koji žele gospodarenje divljim životinjama podići na višu razinu kroz upotrebu inovativnih tehnologija. Krešimir je po struci agronom i biolog, a uskoro će...