Zagreb Forum 2017: MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA

17. 11. 2017.

Zagreb uskoro postaje mjestom okupljanja vrhunskih međunarodnih i nacionalnih stručnjaka koji će raspravljati i izmjenjivati iskustva te donositi konstruktivne odluke na temu razvoja pametnih gradova.

Konferencija ZAGREB FORUM 2017 na temu MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA, održava se 20. studenoga 2017. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Grada Zagreba.

Konferenciju organiziraju Razvojna agencija Zagreb, Grad Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB (Hrvatski institut za studij budućnosti).

Zemlja partner ovogodišnje konferencije su Sjedinjene Američke Države, predvođene Douglasom Jonesom, zamjenikom veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Uvodni govornik Zagreb Foruma 2017 bit će Bror Salmelin, savjetnik Europske komisije za inovacijski ekosustav.

Medijski partner ovogodišnje konferencije je HANZA MEDIA.

Osnovni cilj konferencije je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije. Grad Zagreb, kao jedno od središta Europske unije, prati smjernice razvoja modernih gradova, s naglaskom na Strategiju Europa 2020, kojom se podupire razvoj te pametan, održiv i uključiv rast. U tu svrhu, sudionici Zagreb Foruma podijelit će svoje poglede na budućnost Europe i ulogu gradova u njenom razvoju. Poseban akcent stavlja se na razvoj specijalnih poslovnih kompetencija i vještina za razvoj inovativnog poduzetništva u urbanim ekosustavima.

Kako bi se istaknula važnost razvoja inovativnih rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u gradovima, Razvojna agencija Zagreb u partnerstvu s Hanza Medijom dodjeljuje Zagreb Forum&Hanza Medija SMART CITY NAGRADU. Imena pet najboljih prijavljenih rješenja već su poznata, dok će svečanost proglašenja pobjednika biti upriličena tijekom same konferencije.

Više informacija o konferenciji saznajte na: zagrebforum.eu.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...