Zagreb Forum 2017: MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA

17. 11. 2017.

Zagreb uskoro postaje mjestom okupljanja vrhunskih međunarodnih i nacionalnih stručnjaka koji će raspravljati i izmjenjivati iskustva te donositi konstruktivne odluke na temu razvoja pametnih gradova.

Konferencija ZAGREB FORUM 2017 na temu MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA, održava se 20. studenoga 2017. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Grada Zagreba.

Konferenciju organiziraju Razvojna agencija Zagreb, Grad Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB (Hrvatski institut za studij budućnosti).

Zemlja partner ovogodišnje konferencije su Sjedinjene Američke Države, predvođene Douglasom Jonesom, zamjenikom veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Uvodni govornik Zagreb Foruma 2017 bit će Bror Salmelin, savjetnik Europske komisije za inovacijski ekosustav.

Medijski partner ovogodišnje konferencije je HANZA MEDIA.

Osnovni cilj konferencije je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije. Grad Zagreb, kao jedno od središta Europske unije, prati smjernice razvoja modernih gradova, s naglaskom na Strategiju Europa 2020, kojom se podupire razvoj te pametan, održiv i uključiv rast. U tu svrhu, sudionici Zagreb Foruma podijelit će svoje poglede na budućnost Europe i ulogu gradova u njenom razvoju. Poseban akcent stavlja se na razvoj specijalnih poslovnih kompetencija i vještina za razvoj inovativnog poduzetništva u urbanim ekosustavima.

Kako bi se istaknula važnost razvoja inovativnih rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u gradovima, Razvojna agencija Zagreb u partnerstvu s Hanza Medijom dodjeljuje Zagreb Forum&Hanza Medija SMART CITY NAGRADU. Imena pet najboljih prijavljenih rješenja već su poznata, dok će svečanost proglašenja pobjednika biti upriličena tijekom same konferencije.

Više informacija o konferenciji saznajte na: zagrebforum.eu.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...