Zagreb Forum 2017: MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA

17. 11. 2017.

Zagreb uskoro postaje mjestom okupljanja vrhunskih međunarodnih i nacionalnih stručnjaka koji će raspravljati i izmjenjivati iskustva te donositi konstruktivne odluke na temu razvoja pametnih gradova.

Konferencija ZAGREB FORUM 2017 na temu MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA, održava se 20. studenoga 2017. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Grada Zagreba.

Konferenciju organiziraju Razvojna agencija Zagreb, Grad Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB (Hrvatski institut za studij budućnosti).

Zemlja partner ovogodišnje konferencije su Sjedinjene Američke Države, predvođene Douglasom Jonesom, zamjenikom veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Uvodni govornik Zagreb Foruma 2017 bit će Bror Salmelin, savjetnik Europske komisije za inovacijski ekosustav.

Medijski partner ovogodišnje konferencije je HANZA MEDIA.

Osnovni cilj konferencije je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije. Grad Zagreb, kao jedno od središta Europske unije, prati smjernice razvoja modernih gradova, s naglaskom na Strategiju Europa 2020, kojom se podupire razvoj te pametan, održiv i uključiv rast. U tu svrhu, sudionici Zagreb Foruma podijelit će svoje poglede na budućnost Europe i ulogu gradova u njenom razvoju. Poseban akcent stavlja se na razvoj specijalnih poslovnih kompetencija i vještina za razvoj inovativnog poduzetništva u urbanim ekosustavima.

Kako bi se istaknula važnost razvoja inovativnih rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u gradovima, Razvojna agencija Zagreb u partnerstvu s Hanza Medijom dodjeljuje Zagreb Forum&Hanza Medija SMART CITY NAGRADU. Imena pet najboljih prijavljenih rješenja već su poznata, dok će svečanost proglašenja pobjednika biti upriličena tijekom same konferencije.

Više informacija o konferenciji saznajte na: zagrebforum.eu.

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...