Zagreb Forum 2017: MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA

17. 11. 2017.

Zagreb uskoro postaje mjestom okupljanja vrhunskih međunarodnih i nacionalnih stručnjaka koji će raspravljati i izmjenjivati iskustva te donositi konstruktivne odluke na temu razvoja pametnih gradova.

Konferencija ZAGREB FORUM 2017 na temu MEGATRENDOVI ZA GRADOVE – POSLOVI I VJEŠTINE U INOVATIVNIM URBANIM EKOSUSTAVIMA, održava se 20. studenoga 2017. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Grada Zagreba.

Konferenciju organiziraju Razvojna agencija Zagreb, Grad Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB (Hrvatski institut za studij budućnosti).

Zemlja partner ovogodišnje konferencije su Sjedinjene Američke Države, predvođene Douglasom Jonesom, zamjenikom veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Uvodni govornik Zagreb Foruma 2017 bit će Bror Salmelin, savjetnik Europske komisije za inovacijski ekosustav.

Medijski partner ovogodišnje konferencije je HANZA MEDIA.

Osnovni cilj konferencije je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije. Grad Zagreb, kao jedno od središta Europske unije, prati smjernice razvoja modernih gradova, s naglaskom na Strategiju Europa 2020, kojom se podupire razvoj te pametan, održiv i uključiv rast. U tu svrhu, sudionici Zagreb Foruma podijelit će svoje poglede na budućnost Europe i ulogu gradova u njenom razvoju. Poseban akcent stavlja se na razvoj specijalnih poslovnih kompetencija i vještina za razvoj inovativnog poduzetništva u urbanim ekosustavima.

Kako bi se istaknula važnost razvoja inovativnih rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u gradovima, Razvojna agencija Zagreb u partnerstvu s Hanza Medijom dodjeljuje Zagreb Forum&Hanza Medija SMART CITY NAGRADU. Imena pet najboljih prijavljenih rješenja već su poznata, dok će svečanost proglašenja pobjednika biti upriličena tijekom same konferencije.

Više informacija o konferenciji saznajte na: zagrebforum.eu.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...