Za širenje poslovanja Robotiq.ai osigurao više od milijun eura investicija

10. 05. 2021.

Robotiq.ai, startup koji se od 2018. godine razvija u ZICER-u, osigurao je više od milijun eura investicija za potrebe širenja poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava. 

Prvu investiciju startup Robotiq.ai ostvario je od strane EU Eurostars projekta za potrebe istraživanja i razvoja softvera, dok je posljednja, u iznosu od ukupno 900.000,00 eura, osigurana od strane J&T Ventures češkog fonda, koji je dio J&T grupacije.

Robotiq.ai osnovali su iskusni IT inženjeri Darko Jovišić, Marko Gudelj i Ivan Belas 2018. godine. Svoje poslovanje od tada razvijaju kroz ZICER-ov program Inkubacije. Iako se radi o mladom timu stručnjaka, Robotiq.ai već je ostvario uspješnu partersku suradnju s velikim domaćim i stranim klijentima.

Naši softverski roboti mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba. Roboti mogu analizirati podatke, stvarati izvješća, pronalaziti informacije te komunicirati. Istodobno, u mogućnosti su i izvršavati veliku količinu tehničkih zadataka poput komunikacije s bazama podataka ili putem API-ja. Velika je količina “ljudskih zadataka” repetitivna te se rutinski svakodnevno ponavlja u tvrtkama – govorimo o desecima, stotinama pa čak i tisućama dnevnih ponavljanja. Korištenjem umjetne inteligencije, našim kupcima možemo pružiti neusporedivo bržu, pouzdaniju i, ono što je najvažnije, prilagodljivu uslugu. RPA rješenja oslobađaju ljude od rebotskog načina rada te im osigurava vrijeme za kreativniji i kvalitetniji rad koji svakako donosi i dodatnu vrijednost kompanijama, izjavio je Marko Gudelj, Business Development Manager te jedan od osnivača Robotiq.ai.

Ključna prednost naših robota je u njihovoj jednostavnoj i brzoj implementaciji te integraciji u postojeće sustave, kao i činjenici da su lako upravljivi. Implementacija Robotiq.ai zahtjeva minimalno sudjelovanje IT odjela kompanije u kojoj se rješenje integrira, što značajno smanjuje vrijeme i trošak potreban za implementaciju rješenja. U nekim procesima roboti zamjenjuju, čak i do 90 posto, potrebe za korištenjem osoba za takve repetitivne zadatke te su sposobni raditi 24 sata dnevno, sedam dana tjedno. Iako su Robotiq.ai robotska rješenja do 70 posto jednostavnija i brža za implementaciju u postojeće sustave u odnosu na konkurentska rješenja, cilj nam je dodatno povećanje njihove brzine i robusnosti samih robota, kako bismo ih učinili još učinkovitijima. Iskreno vjerujemo da će upravo to biti naša glavna konkurentska prednost na globalnom tržištu, zaključuje Darko Jovišić, CEO i suosnivač Robotiq.ai.

Robotska automatizacija procesa tiče se svake tvrtke u svakoj industriji. Robotiq.ai nudi rješenje koje je izuzetno jednostavno implementirati, a samim time i lako pokrenuti, čak i u SME segmentu. Tim koji stoji iza Robotiq.ai također posjeduje pokretačke i izvršne sposobnosti koje su ključne za fazu u kojoj se kao tvrtka trenutno nalaze. Čvrsto vjerujemo da će Robotiq.ai postati relevantan igrač na globalnoj razini u ciljanim sektorima, naglasio je David Polach, investicijskim menadžerom iz J&T Ventures fonda

Čestitamo Darku, Marku, Ivanu i cijelom Robotiq.ai timu!

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...