Uspješno završio projekt “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”

20. 11. 2020.

Unatoč izazovnoj situaciji glede COVID-19 pandemije na globalnom nivou, više nego uspješno 14. studenog 2020. godine završili smo projekt ZgAktiv:

Projekt “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je s provedbom započeo u svibnju 2018. godine kao rezultat djelovanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba koje razvija strategije i projekte u svrhu razvoja tržišta rada i ljudskih potencijala. Više informacija o projektu dostupno je ovdje.

Pomoć u realizaciji bila je i veća prilagodbu na nove već ranije poznate tehnologije, a time nam je omogućen i nesmetan uspješan završetak Projekta.

Osim što smo uspjeli postići cilj povećanja zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz provođenje mjera aktualne Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba (2017. – 2020.) jedan od rezultata Projekta je i doneseni draft nove Strategije razvoja ljudskih potencijala za period koji slijedi iza 2020. godine.

Također smo uspješno radili i na ciljevima unapređenja funkcioniranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreb.

Održali smo radionicu umrežavanja LPZ-a Grada Zagreba i ostalih LPZ-a Republike Hrvatske te isto i u gradovima Šibeniku i Sisku. Zatim smo održavali i Projektno intervencijsko implementacijsko partnerstvo (PIIP) Forume gdje se radilo na pripremi i prijavi dva nova projekta. U Forumima su sudjelovali članovi LPZ-a Grada Zagreba, ali i zainteresirani gosti, kao i na Zagrebački razgovorima o zapošljavanju. Održavale su se edukativni seminari i savjetovanja.

Više o rezultatima ZgAktiva kao i iskustva naših korisnika doznajte u video materijalu dostupnom na našem YouTube kanalu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 (Poziv za dostavu projektnih prijedloga: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III).

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zagrebačkog inovacijskog centra d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...