Uspješno završen Co-Create!

29. 01. 2020.

Kroz posljednje tri godine uspješno smo povezali drvnu i kreativnu industriju. Implementacijom novog pogleda u tradicionalnu industriju, udahnut joj je novi život i dodane nove funkcije čime su stvoreni tržišno održivi proizvodi. Rezultati povezivanja vidljivi su u uspjesima tvrtki koje su zahvaljujući projektnim aktivnostima dobile podršku u novim znanjima i novim idejama za poslovni rast:

Ovih dana EU projekt Co-Create je priveden kraju. Kako bi se zaokružile i predstavile ostvarene aktivnosti i postignuti ciljevi, 29. siječnja u Bruxellesu je održana završna konferencija Projekta. Na konferenciji su osim projektnih partnera sudjelovali i brojni dionici te predstavnici regionalne vlasti zemalja partnera Projekta. 

Projekt je trajao posljednjih 39 mjeseci. U tom periodu kreirani su alati za međusektorsku suradnju kao instrument za podršku razvoja tradicionalnih i kreativnih klastera. Ti alati namijenjeni su malim i srednjim poduzećima, subjektima za poslovnu podršku te donositeljima politika.

Projekt Co-Create je imao za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt je suradnju promovirao kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. ZICER je partner na projektu. Ukupni vrijednost projekta bila je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj osigurano 210.300,00 eura.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...