Uspješno završen Co-Create!

29. 01. 2020.

Kroz posljednje tri godine uspješno smo povezali drvnu i kreativnu industriju. Implementacijom novog pogleda u tradicionalnu industriju, udahnut joj je novi život i dodane nove funkcije čime su stvoreni tržišno održivi proizvodi. Rezultati povezivanja vidljivi su u uspjesima tvrtki koje su zahvaljujući projektnim aktivnostima dobile podršku u novim znanjima i novim idejama za poslovni rast:

Ovih dana EU projekt Co-Create je priveden kraju. Kako bi se zaokružile i predstavile ostvarene aktivnosti i postignuti ciljevi, 29. siječnja u Bruxellesu je održana završna konferencija Projekta. Na konferenciji su osim projektnih partnera sudjelovali i brojni dionici te predstavnici regionalne vlasti zemalja partnera Projekta. 

Projekt je trajao posljednjih 39 mjeseci. U tom periodu kreirani su alati za međusektorsku suradnju kao instrument za podršku razvoja tradicionalnih i kreativnih klastera. Ti alati namijenjeni su malim i srednjim poduzećima, subjektima za poslovnu podršku te donositeljima politika.

Projekt Co-Create je imao za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt je suradnju promovirao kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. ZICER je partner na projektu. Ukupni vrijednost projekta bila je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj osigurano 210.300,00 eura.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...