Uspješno završen Co-Create!

29. 01. 2020.

Kroz posljednje tri godine uspješno smo povezali drvnu i kreativnu industriju. Implementacijom novog pogleda u tradicionalnu industriju, udahnut joj je novi život i dodane nove funkcije čime su stvoreni tržišno održivi proizvodi. Rezultati povezivanja vidljivi su u uspjesima tvrtki koje su zahvaljujući projektnim aktivnostima dobile podršku u novim znanjima i novim idejama za poslovni rast:

Ovih dana EU projekt Co-Create je priveden kraju. Kako bi se zaokružile i predstavile ostvarene aktivnosti i postignuti ciljevi, 29. siječnja u Bruxellesu je održana završna konferencija Projekta. Na konferenciji su osim projektnih partnera sudjelovali i brojni dionici te predstavnici regionalne vlasti zemalja partnera Projekta. 

Projekt je trajao posljednjih 39 mjeseci. U tom periodu kreirani su alati za međusektorsku suradnju kao instrument za podršku razvoja tradicionalnih i kreativnih klastera. Ti alati namijenjeni su malim i srednjim poduzećima, subjektima za poslovnu podršku te donositeljima politika.

Projekt Co-Create je imao za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt je suradnju promovirao kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. ZICER je partner na projektu. Ukupni vrijednost projekta bila je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj osigurano 210.300,00 eura.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...