Uskršnje Business Over Breakfast druženje povezalo ZICER-ove stanare

25. 04. 2019.

Danas je u Akceleratoru održano uskršnje Business Over Breakfast druženje. Uz ležerno predstavljanje naših stanara postavljena su zanimljiva pitanja, te dobiveni korisni odgovori čijom bi se implementacijom moglo uštedjeti vrijedni resursi.

Drugo ovogodišnje Business Over Breakfast druženje je iza nas. Druženje je potaknulo promišljanje o novim zajedničkim projektima o kojima ćemo zasigurno uskoro čuti više!

Imali smo priliku poslušati i još bolje upoznati:

Ovo je nešto više informacija o predstavljenim startupovima:

Što se sve može upotrebom, i koji je domet zračnih letjelica, mogu li sasvim zamijeniti satelite, što ih pokreće, mogu li se koristiti uz sve korisne namjene i u komercijalne svrhe, koji su izazovi, usponi, padovi… na ta i mnoga druga pitanja strpljivo je odgovarao Bojan Pečnik. iz Hipersfere.

Također,  vidjeli smo zanimljiv video testiranja leteće igračke naziva Spinfly, spoj frizbija i spinera – prvi je popularan u Americi, a drugi u EU. Zanimljivost više je ta da je igračka napravljena od biorazgradivih materijala te sadrži u svom središtu sjemenku koja će nakon razgradnje proizvoda proklijati i živjeti dalje. 

Pičuljan Tech je tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem umjetne inteligencije i pružanjem konzultacijskih usluga iz područja umjetne inteligencije. Tvrtka izrađuje aplikacije koje koriste state-of-the-art algoritme dubokog i strojnog učenja. 

Sarmenta pak razvija vlastite inovativne proizvode za samoliječenje koristeći aktivne supstance za očuvanje zdravlja probavnog sustava te njihove primjene kod akutnih otrovanja i mučnina različitih uzroka. Uklapanjem djelotvornih aktivnih supstanci u inovativne medije korištenjem suvremenih kemijskih procesa i biotehnoloških postupaka stvaramo farmaceutske pripravke dodane vrijednosti. 

Posljednji u nizu bio je startup Zebra Cross koji nudi rješenje za sigurniji promet uz sigurnije pješačke prijelaze. U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross rješenje upozorava vozače i ističe pješake na prijelazima i prometnicama.

Također, okupljenima su svoje poslovanje predstavile i Lucija Veličan te Ana Šeničnjak iz Talentariuma. 

Hvala svima na sudjelovanju i nesebičnoj razmjeni znanja i iskustava. Vidimo se uskoro na novome BOB-u!

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...