Upoznajte Startup Factory finalista EduDron

13. 11. 2021.

Zanima li vas više o edukacijskoj bespilotnoj letjelici koja u današnjem svijetu brzih promjena omogućava razvoj znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova 21. stoljeća?

Ime joj je EduDron i pruža razvoj vještina iz područja aditivne tehnologije, elektrotehnike i programiranja.

Osim toga omogućuje i izvođenje malih znanstvenih pokusa poput mjerenja kvalitete zraka, sunčeve energije i slično.

Cijeli proces učenja osmišljen je na djeci zabavan način.

Gdje su korijeni ove startup priče?

Početak nastanka EduDrona krenulo je kada sam okupio ostatak tim radeći na potpuno drugom projektu. Kroz naš rad i iskustvo Marka Novosela došli smo do saznanja o nedostatku znanja u osnovnim i srednjim školama o primjeni novih tehnologija. To se posebno odnosi na primjenu bespilotnih letjelica čija budućnost tek dolazi. – govori Tomislav Rosulj, student zrakoplovnog inženjerstva na Veleučilištu Velika Gorica.

Tomislav je zaljubljenik u elektroniku, dizajniranje, 3D printanje i svega što leti. U timu provodi poslove istraživanja i razvoja.

U timu je i Ana Andrašek, studentica pete godine računalnog inženjerstva na FER-u. Ana ima iskustvo rada na IoT projektima u X-LOGIC koji proizvode razvija u ZICER-u. Tamo radi kao programer ugradbenih računalnih sustava. U timu EduDron Ana ima ulogu embedded software programera.

Tu je i Marko Novosel, inženjer informacijskih tehnologija i nastavnik strukovnih predmeta u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Marko ima iskustvo rada na razvoju softverskih proizvoda i orijentiranju na korisničko iskustvo, a u ovome timu ima ulogu edukacijskog i informatičkog stručnjaka.

Startup Factory nam je do sada pružio jedno nezaboravno iskustvo. Upoznali smo predivne ljude s odličnim projektima te predavače i mentore kakve nikad nismo ni sanjali da možemo upoznat i s njima opušteno pričati! – kaže Tomislav.

Ovaj tim na Zagreb Connectu očekuje vrlo zanimljivo i napeto natjecanje. Nadaju se vrlo dobrom predstavljanju i ostvarenju svojih ciljeva.

Ana, Tomislave i Marko, sretno!

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...