Upoznajte Startup Factory finalista EduDron

13. 11. 2021.

Zanima li vas više o edukacijskoj bespilotnoj letjelici koja u današnjem svijetu brzih promjena omogućava razvoj znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova 21. stoljeća?

Ime joj je EduDron i pruža razvoj vještina iz područja aditivne tehnologije, elektrotehnike i programiranja.

Osim toga omogućuje i izvođenje malih znanstvenih pokusa poput mjerenja kvalitete zraka, sunčeve energije i slično.

Cijeli proces učenja osmišljen je na djeci zabavan način.

Gdje su korijeni ove startup priče?

Početak nastanka EduDrona krenulo je kada sam okupio ostatak tim radeći na potpuno drugom projektu. Kroz naš rad i iskustvo Marka Novosela došli smo do saznanja o nedostatku znanja u osnovnim i srednjim školama o primjeni novih tehnologija. To se posebno odnosi na primjenu bespilotnih letjelica čija budućnost tek dolazi. – govori Tomislav Rosulj, student zrakoplovnog inženjerstva na Veleučilištu Velika Gorica.

Tomislav je zaljubljenik u elektroniku, dizajniranje, 3D printanje i svega što leti. U timu provodi poslove istraživanja i razvoja.

U timu je i Ana Andrašek, studentica pete godine računalnog inženjerstva na FER-u. Ana ima iskustvo rada na IoT projektima u X-LOGIC koji proizvode razvija u ZICER-u. Tamo radi kao programer ugradbenih računalnih sustava. U timu EduDron Ana ima ulogu embedded software programera.

Tu je i Marko Novosel, inženjer informacijskih tehnologija i nastavnik strukovnih predmeta u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Marko ima iskustvo rada na razvoju softverskih proizvoda i orijentiranju na korisničko iskustvo, a u ovome timu ima ulogu edukacijskog i informatičkog stručnjaka.

Startup Factory nam je do sada pružio jedno nezaboravno iskustvo. Upoznali smo predivne ljude s odličnim projektima te predavače i mentore kakve nikad nismo ni sanjali da možemo upoznat i s njima opušteno pričati! – kaže Tomislav.

Ovaj tim na Zagreb Connectu očekuje vrlo zanimljivo i napeto natjecanje. Nadaju se vrlo dobrom predstavljanju i ostvarenju svojih ciljeva.

Ana, Tomislave i Marko, sretno!

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...