Upoznajte Startup Factory finalista EduDron

13. 11. 2021.

Zanima li vas više o edukacijskoj bespilotnoj letjelici koja u današnjem svijetu brzih promjena omogućava razvoj znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova 21. stoljeća?

Ime joj je EduDron i pruža razvoj vještina iz područja aditivne tehnologije, elektrotehnike i programiranja.

Osim toga omogućuje i izvođenje malih znanstvenih pokusa poput mjerenja kvalitete zraka, sunčeve energije i slično.

Cijeli proces učenja osmišljen je na djeci zabavan način.

Gdje su korijeni ove startup priče?

Početak nastanka EduDrona krenulo je kada sam okupio ostatak tim radeći na potpuno drugom projektu. Kroz naš rad i iskustvo Marka Novosela došli smo do saznanja o nedostatku znanja u osnovnim i srednjim školama o primjeni novih tehnologija. To se posebno odnosi na primjenu bespilotnih letjelica čija budućnost tek dolazi. – govori Tomislav Rosulj, student zrakoplovnog inženjerstva na Veleučilištu Velika Gorica.

Tomislav je zaljubljenik u elektroniku, dizajniranje, 3D printanje i svega što leti. U timu provodi poslove istraživanja i razvoja.

U timu je i Ana Andrašek, studentica pete godine računalnog inženjerstva na FER-u. Ana ima iskustvo rada na IoT projektima u X-LOGIC koji proizvode razvija u ZICER-u. Tamo radi kao programer ugradbenih računalnih sustava. U timu EduDron Ana ima ulogu embedded software programera.

Tu je i Marko Novosel, inženjer informacijskih tehnologija i nastavnik strukovnih predmeta u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Marko ima iskustvo rada na razvoju softverskih proizvoda i orijentiranju na korisničko iskustvo, a u ovome timu ima ulogu edukacijskog i informatičkog stručnjaka.

Startup Factory nam je do sada pružio jedno nezaboravno iskustvo. Upoznali smo predivne ljude s odličnim projektima te predavače i mentore kakve nikad nismo ni sanjali da možemo upoznat i s njima opušteno pričati! – kaže Tomislav.

Ovaj tim na Zagreb Connectu očekuje vrlo zanimljivo i napeto natjecanje. Nadaju se vrlo dobrom predstavljanju i ostvarenju svojih ciljeva.

Ana, Tomislave i Marko, sretno!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...