U ZICER-u održana izborna skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije

27. 09. 2018.

Dana 26. ožujka 2018. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra održana je izborna skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije (HKKOI).

Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije dio je Agencije za investicije i konkurentnost. Riječ je o agenciji Vlade Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća pružanje potpune usluge investitorima pri realizaciji investicijskih projekata, predlaganje mjera za unaprjeđenje poslovnog okruženja te promocija Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.

Na Izbornoj sjednici Skupštine formiran je novi saziv Upravnog odbora na mandatno razbolje od dvije godine. Za predsjednika Hrvatskog klastera konkuretnosti obrambene industrije, izabran je gospodin Goran Basarac, izvršni direktor za strateško planiranje i provedbu projekata u tvrtci Šestan Busch, a za dopredsjednika gospodin Gordan Pešić, predstavnik tvrtke DOK-ING d.o.o.
Na predmetnoj sjednici usvojen je Financijski izvještaj za 2017. godinu kao i Izvještaj o radu za 2017. godinu te je usvojen prijedlog Programa rada za 2018./2019. godinu.

Zagrebački inovacijski centar od ožujka 2018. godine je član Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije. Ovim članstvom Zagrebački inovacijski centar će svojom aktivnostima i uključenošću pridonositi uspješnosti rada ovoga Klastera.

Više informacija o Klasteru dostupno je na web stranici  www.aik-invest.hr.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...