U ZICER-u održana izborna skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije

27. 09. 2018.

Dana 26. ožujka 2018. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra održana je izborna skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije (HKKOI).

Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije dio je Agencije za investicije i konkurentnost. Riječ je o agenciji Vlade Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća pružanje potpune usluge investitorima pri realizaciji investicijskih projekata, predlaganje mjera za unaprjeđenje poslovnog okruženja te promocija Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.

Na Izbornoj sjednici Skupštine formiran je novi saziv Upravnog odbora na mandatno razbolje od dvije godine. Za predsjednika Hrvatskog klastera konkuretnosti obrambene industrije, izabran je gospodin Goran Basarac, izvršni direktor za strateško planiranje i provedbu projekata u tvrtci Šestan Busch, a za dopredsjednika gospodin Gordan Pešić, predstavnik tvrtke DOK-ING d.o.o.
Na predmetnoj sjednici usvojen je Financijski izvještaj za 2017. godinu kao i Izvještaj o radu za 2017. godinu te je usvojen prijedlog Programa rada za 2018./2019. godinu.

Zagrebački inovacijski centar od ožujka 2018. godine je član Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije. Ovim članstvom Zagrebački inovacijski centar će svojom aktivnostima i uključenošću pridonositi uspješnosti rada ovoga Klastera.

Više informacija o Klasteru dostupno je na web stranici  www.aik-invest.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...