U tijeku su prijave za „Ideju godine“ – poslovno natjecanje za srednjoškolce

26. 03. 2018.

Pozivamo sve srednjoškolce da do 5. travnja pošalju prijavu sa svojom idejom kako bi ušli u poslovno natjecanje za vrijedne nagrade!

Ideja godine – ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje se bitno razlikuje od uobičajenih školskih natjecanja. Traži se znanje, ali i inovativno osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije.

Oni koji prijave svoje ideje do 5. travnja dobit će priliku za popravak rada i recenziju jednog člana žirija, dok se finalne prijave primaju do 23. travnja. Nakon selekcije članova žirija, deset najboljih projekata dobit će poziv na finalno predstavljanje 3. svibnja u Zagrebu. Za sve finaliste izvan glavnog grada osigurano je noćenje, a dan poslije obilazak tvrtki koji su prijatelji projekta.

Glavna nagrada je studijsko putovanje na jednu od popularnih europskih destinacija te korištenje prostorija i stručne pomoći Tehnološkog parka Zagreb. Pobjednici su dosad bili nagrađeni studijskim putovanjem u Frankfurt, Dublin, Budimpeštu, Bolognu i Istanbul.

Učenici u timovima od maksimalno troje kandidata, uz moguću pomoć srednjoškolskog profesora/mentora, mogu svoje inovativne ideje prijaviti putem maila idejagodine@srednja.hr.

Sve detalje, uvjete i odgovore na bitna pitanja o projektu pronađite ovdje, dok novosti možete pronaći na Srednja.hr webu i Ideja godine Facebook stranici. Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem e-mail adrese idejagodine@srednja.hr.

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...