U tijeku su prijave za „Ideju godine“ – poslovno natjecanje za srednjoškolce

26. 03. 2018.

Pozivamo sve srednjoškolce da do 5. travnja pošalju prijavu sa svojom idejom kako bi ušli u poslovno natjecanje za vrijedne nagrade!

Ideja godine – ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje se bitno razlikuje od uobičajenih školskih natjecanja. Traži se znanje, ali i inovativno osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije.

Oni koji prijave svoje ideje do 5. travnja dobit će priliku za popravak rada i recenziju jednog člana žirija, dok se finalne prijave primaju do 23. travnja. Nakon selekcije članova žirija, deset najboljih projekata dobit će poziv na finalno predstavljanje 3. svibnja u Zagrebu. Za sve finaliste izvan glavnog grada osigurano je noćenje, a dan poslije obilazak tvrtki koji su prijatelji projekta.

Glavna nagrada je studijsko putovanje na jednu od popularnih europskih destinacija te korištenje prostorija i stručne pomoći Tehnološkog parka Zagreb. Pobjednici su dosad bili nagrađeni studijskim putovanjem u Frankfurt, Dublin, Budimpeštu, Bolognu i Istanbul.

Učenici u timovima od maksimalno troje kandidata, uz moguću pomoć srednjoškolskog profesora/mentora, mogu svoje inovativne ideje prijaviti putem maila idejagodine@srednja.hr.

Sve detalje, uvjete i odgovore na bitna pitanja o projektu pronađite ovdje, dok novosti možete pronaći na Srednja.hr webu i Ideja godine Facebook stranici. Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem e-mail adrese idejagodine@srednja.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...