U Milanu održani intenzivni sastanci i treninzi Co-Create projekta

14. 07. 2017.

Drugi srpanjski tjedan bio je obilježen nizom aktivnosti vezanih uz EU projekt Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs na kojem je Razvojna agencija Zagreb partner.

Tako smo 10. i 11. srpnja sudjelovali na Steering and Technical Committee sastanku Co-Create projekta. Kroz sastanke smo u međunarodnom društvu izmjenjivali znanja i iskustva stečena u radu s tradicionalnim i kreativnim industrijama, a sve sa ciljem unapređenja procesa međusektorske suradnje. Kroz rasprave smo konstatirali kako se najveći tržišni uspjeh postiže implementacijom kreativnih rješenja u svim fazama razvoja proizvoda.

Po završetku Steering and Technical Committee sastanka te razmjene znanja i diskusija o najboljim ostvarenim praksama uslijedio je dvodnevni takozvani Train the Trainers course. Kroz intenzivnu edukaciju 12. i 13. srpnja voditelji Co-Create projekta stekli su znanja koja će dalje prenositi na nacionalne i lokalne razine svojih zemalja te time utjecati na bolje, kvalitetnije i produktivnije međusektorsko povezivanje u cilju stvaranja dodane vrijednosti.

Projekt Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt je sufinanciran kroz Interreg MED Programme te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...