U Milanu održani intenzivni sastanci i treninzi Co-Create projekta

14. 07. 2017.

Drugi srpanjski tjedan bio je obilježen nizom aktivnosti vezanih uz EU projekt Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs na kojem je Razvojna agencija Zagreb partner.

Tako smo 10. i 11. srpnja sudjelovali na Steering and Technical Committee sastanku Co-Create projekta. Kroz sastanke smo u međunarodnom društvu izmjenjivali znanja i iskustva stečena u radu s tradicionalnim i kreativnim industrijama, a sve sa ciljem unapređenja procesa međusektorske suradnje. Kroz rasprave smo konstatirali kako se najveći tržišni uspjeh postiže implementacijom kreativnih rješenja u svim fazama razvoja proizvoda.

Po završetku Steering and Technical Committee sastanka te razmjene znanja i diskusija o najboljim ostvarenim praksama uslijedio je dvodnevni takozvani Train the Trainers course. Kroz intenzivnu edukaciju 12. i 13. srpnja voditelji Co-Create projekta stekli su znanja koja će dalje prenositi na nacionalne i lokalne razine svojih zemalja te time utjecati na bolje, kvalitetnije i produktivnije međusektorsko povezivanje u cilju stvaranja dodane vrijednosti.

Projekt Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt je sufinanciran kroz Interreg MED Programme te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku.

Ostale novosti i projekti

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...