Što nas očekuje u SMATH Kreativnom gnijezdu?

22. 03. 2019.

Dana 22. ožujka 2019. godine u ZICER-u je održan Info dan projekta SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area). Projekt SMATH financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj (INTERREG MED program).

ZICER je partner na ovome projektu ukupne vrijednosti 16.270.000,00 kn. Uz Hrvatsku, zemlje su Grčka, Francuska, Italija, Slovenija i Španjolska.

Kroz aktivnosti Projekta stvorit će se svijest o gospodarskom potencijalu kulture u pogledu razvoja kreativnog poduzetništva, razvit će se procesi i modeli za društvene inovacije prilagođeni specifičnim karakteristikama i potrebi MSP-ova u kreativnom sektoru, omogućit će se učinkovitiji prijenos sadržaja vezanog za kulturu kreativnim industrijama te veći angažman lokalnih i regionalnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na razvoj i komercijalizaciju kreativnih ideja.

Cijevi projekta će se postići kroz niz aktivnosti, a prva koja je pred nama je World Cafe. Kroz World Cafe događaj, koji će se održati sredinom travnja, okupit će se kulturnjaci, kreativci i poduzetnici s i bez ideje kako bi se povezali u kreativnom razmišljanju i stvaranju novih dodanih vrijednosti. Upravo kroz World Cafe stvorit će se Kreativno gnijezdo kao svojevrsni lokalni pružatelj usluga kulturnih i kreativnih djelatnosti u svrhu realizacije njihovih projekata. Djelovat će kao poveznica između poslovnog te kulturnog i kreativnog sektora. Bit će to simboličko i fizičko mjesto za aktiviranje i generiranje kreativnih ideja. 

Na održanom Info danu voditelj Projekta Ante Janko Bobetko, pomoćnik direktora ZICER-a, detaljno je najavio i pojasnio tijek aktivnosti koje nas uskoro očekuju te benefite koje će sudionici dobiti sudjelovanjem. Ante Janko Bobetko istaknuo je kako će se povezivanjem onih koji imaju ideje s onima koji imaju infrastrukturu i financijska sredstva kroz poduzetničke pothvate raditi na stvaranju nove vrijednosti. 

Sljedeći tjedan bit će objavljen poziv za prikupljanje ideja koje će se razvijati putem radionica, a pet najboljih ideja bit će predstavljeno na Međunarodnoj konferenciji u Arleu, Francuska. 

Više detalja o projektu SMATH, njegovim ciljevima, dionicima, projektnim aktivnostima te Kreativnom gnijezdu potražite u prezentaciji koju možete preuzeti ovdje na linku.

Nove informacije s detaljima i pozivom za prikupljanje kreativnih ideja i World Cafe donosimo uskoro!

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...