Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću

25. 03. 2019.

Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću. Konferencija će se održati 29. ožujka 2019. godine od 10 do 14 sati u ZICER-u, u dvorani Akcelerator (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat).

TRANSTURIZAM je jedinstven znanstveni projekt koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost. On propituje načine na koje turizam, kao velika ekonomska i društvena snaga, može pridonijeti stvaranju vizije održivog svijeta koja uključuje osobno blagostanje, društvenu pravednost i brigu o okolišu.

Nakon četiri godine istraživanja, desetak prezentacija na stručnim i znanstvenim konferencijama, u znanstvenim i stručnim publikacijama te nadasve uspješne
suradnje s EDEN mrežom za održivi turizam i Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO), na ovoj, završnoj konferenciji predstavit će se rezultati projekta i mogućnosti njegove primjene u praksi.
Program uključuje predstavljanje rezultata projekta i primjere iz prakse koji vrlo plastično ilustriraju kako se transformacijske prakse mogu integrirati u suvremenu turističku ponudu te time staviti turizam u funkciju promoviranja nove, održive paradigme 21. stoljeća.

Ovo događanje namijenjeno je predstavnicima znanstvene zajednice, turističkog sektora – hotelijerima, turističkim agencijama, turističkim vodičima, sustavu turističkih zajednica, javnom sektoru, predavačima turizma i ugostiteljstva na svim razinama obrazovanja, medijima te ostaloj stručnoj i zainteresiranoj javnosti.

Ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu najkasnije do srijede, 27. ožujka 2019. na e-mail bozica.tosic@iztzg.hr ili putem broja 01/3909 666.

Konferenciju organizira Institut za turizam uz ZICER-ovo partnerstvo.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...