Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću

25. 03. 2019.

Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću. Konferencija će se održati 29. ožujka 2019. godine od 10 do 14 sati u ZICER-u, u dvorani Akcelerator (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat).

TRANSTURIZAM je jedinstven znanstveni projekt koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost. On propituje načine na koje turizam, kao velika ekonomska i društvena snaga, može pridonijeti stvaranju vizije održivog svijeta koja uključuje osobno blagostanje, društvenu pravednost i brigu o okolišu.

Nakon četiri godine istraživanja, desetak prezentacija na stručnim i znanstvenim konferencijama, u znanstvenim i stručnim publikacijama te nadasve uspješne
suradnje s EDEN mrežom za održivi turizam i Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO), na ovoj, završnoj konferenciji predstavit će se rezultati projekta i mogućnosti njegove primjene u praksi.
Program uključuje predstavljanje rezultata projekta i primjere iz prakse koji vrlo plastično ilustriraju kako se transformacijske prakse mogu integrirati u suvremenu turističku ponudu te time staviti turizam u funkciju promoviranja nove, održive paradigme 21. stoljeća.

Ovo događanje namijenjeno je predstavnicima znanstvene zajednice, turističkog sektora – hotelijerima, turističkim agencijama, turističkim vodičima, sustavu turističkih zajednica, javnom sektoru, predavačima turizma i ugostiteljstva na svim razinama obrazovanja, medijima te ostaloj stručnoj i zainteresiranoj javnosti.

Ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu najkasnije do srijede, 27. ožujka 2019. na e-mail bozica.tosic@iztzg.hr ili putem broja 01/3909 666.

Konferenciju organizira Institut za turizam uz ZICER-ovo partnerstvo.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...