Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću

25. 03. 2019.

Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta Integrirani pristup proučavanju transformacijske uloge turizma u 21. stoljeću. Konferencija će se održati 29. ožujka 2019. godine od 10 do 14 sati u ZICER-u, u dvorani Akcelerator (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat).

TRANSTURIZAM je jedinstven znanstveni projekt koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost. On propituje načine na koje turizam, kao velika ekonomska i društvena snaga, može pridonijeti stvaranju vizije održivog svijeta koja uključuje osobno blagostanje, društvenu pravednost i brigu o okolišu.

Nakon četiri godine istraživanja, desetak prezentacija na stručnim i znanstvenim konferencijama, u znanstvenim i stručnim publikacijama te nadasve uspješne
suradnje s EDEN mrežom za održivi turizam i Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO), na ovoj, završnoj konferenciji predstavit će se rezultati projekta i mogućnosti njegove primjene u praksi.
Program uključuje predstavljanje rezultata projekta i primjere iz prakse koji vrlo plastično ilustriraju kako se transformacijske prakse mogu integrirati u suvremenu turističku ponudu te time staviti turizam u funkciju promoviranja nove, održive paradigme 21. stoljeća.

Ovo događanje namijenjeno je predstavnicima znanstvene zajednice, turističkog sektora – hotelijerima, turističkim agencijama, turističkim vodičima, sustavu turističkih zajednica, javnom sektoru, predavačima turizma i ugostiteljstva na svim razinama obrazovanja, medijima te ostaloj stručnoj i zainteresiranoj javnosti.

Ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu najkasnije do srijede, 27. ožujka 2019. na e-mail bozica.tosic@iztzg.hr ili putem broja 01/3909 666.

Konferenciju organizira Institut za turizam uz ZICER-ovo partnerstvo.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...