Startup Mozzaik Audio osvojio međunarodno priznanje

11. 01. 2022.

Mozzaik Audio, tvrtka koja se #zicer bavi konstrukcijom inovativnog audio procesora, za svoj je uređaj Mozzaik1 od specijaliziranog magazina High Fidelity dobila priznanje Special Award 2021!

„Ova nagrada je prvo međunarodno priznanje koje smo primili za naš rad. Nadamo se kako će nam otvoriti tržište u Poljskoj za suradnju s distributerima i trgovcima.“ – o nagradi kaže Marko Dvečko, suosnivač startupa Mozzaik Audio.

Markov se startup bavi proizvodnjom i razvojem audio uređaja za vrhunsku i profesionalnu upotrebu te informatičko savjetovanje. Ideja za audioprocesor nastala je kao testni uređaj s ciljem dokazivanja kako izobličenje zvuka utječe na njegovu percepciju.

Kada su prošle dvije godine od stvaranje prvog uređaja i kako su testni korisnici bili zadovoljni zvukom, odlučili su proizvod komercijalizirati. Marko svoje inovacije od 2019. godine razvija pod ZICER-ovim krovom.

Zanimalo nas je po čemu je ovo rješenje posebno. Marko nam je rekao: „Način na koji mi obrađujemo zvuk do sada nije postojao. Koristimo psihoakustiku da bi dobili ugodniji zvuk prilikom reprodukcije i po tome smo jedinstveni.

“Mozzaik1 je audioprocesor sa snagom pojačala koji ima mogućnost prilagođavanja različitim zvučnicima i sobama kako bi se dobio uvjerljiviji zvuk. Sve je to dio intelektualnog vlasništva ove nagrađene tvrtke.

Marku i Mozzaik Audio timu čestitamo na osvojenom priznanju!

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...