Startup Factory Zagreb tim Hubbig osvojio 2. nagradu Zagreb Connecta!

08. 12. 2017.

Čak četiri Startup Factory Zagreb  (SFZGB) tima predstavila su svoje inovativne proizvode na četvrtom startup natjecanju i konferenciji Zagreb Connect.

Dana 6. prosinca održana je četvrta konferencija Zagreb Connect u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu. Naši SFZGB2017 timovi Hubbig, Modulos, PickUp Solutions te SFZGB2016 tim Zagreb Time Travel pokazali su prednosti njihovih inovativnih rješenja te kvalitetno odradili svoje pitch prezentacije. 

Izuzetno smo ponosni na sve timove koji su imali priliku sudjelovati na ovom renomiranom startup natjecanju te nam je izrazito drago što je drugo mjesto na natjecanju zasluženo zauzeo tim Hubbig.

Iskoristili smo priliku i popričali o Zagreb Connectu s Draganom Lipovac iz Hubbiga.

Možeš li nam reći nešto o ovom startup natjecanju i konferenciji Zagreb Connect?

Zagreb Connect je organizirao cjelodnevno druženje gdje su start-upovi bili raspodijeljeni u dvije sesije. Prvih šest start-upova je pitchalo prijepodne a ostalih sedam poslije ručka. Moram priznati da je bila odlična organizacija, super voditelji, lijepi štandovi, odličan prostor i cjelokupan dojam je bio izvanredan.

Kako si se pripremala za pitch?

Zagreb Connect nam je dao mogućnost da par dana prije pošaljemo svoj pitch te da u brzom roku dobijemo feedback od mentora, te nakon dobivenog feedbacka pošaljemo ispravljeni pitch koji smo koristili na Bootcamp-u.

Što se sve događalo na Bootcampu?

Po tri tima su se izmjenjivali kroz pet pitch deck-ova gdje su svoje znanje i vještine prenosila po dva mentora na svom pitch decku. Svaki od mentora dao nam je svoje mišljenje koje bismo uzeli u obzir te prema tome izmjenjivali naše prezentacije dok ih nismo usavršili nakon čega smo imali zadnji pitch u akceleratoru zajedno sa svim timovima.

Koliko ti je Zagreb Connect bio poticajan kao startup natjecanje i međunarodna konferencija?

Zagreb Connect bio mi je vrlo poticajan za daljnje napredovanje. Ovo mi je bilo odlično iskustvo. Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati. Svatko tko ima super ideju i još k tome puno znanja o tematici, trebao bi se prijaviti na ovakvu konferenciju. Meni je ovo bio drugi pitch koji se ocjenjivao na kojem sam prisustvovala gdje sam puno naučila o tematici. Svakako ću ovo iskustvo primijeniti na slijedećim pitchevima.

Polagano nam se približava i naš Demo Day na kojem ćemo saznati kojih četiri do osam timova će pobijediti na ovogodišnjem programu Startup Factory Zagreb. Hubbig je otvorio sezonu pobjeda, a uskoro ćemo znati tko će ju zatvoriti! 

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...