Startup Factory Zagreb i njegovi startupi Freewa i Recogno pobjednici LEAP Summita!

20. 03. 2018.

S ponosom objavljujemo odlične vijesti! Posljednji dan LEAP Summita donio nam je čak tri nagrade za Startup Factory Zagreb program

Nakon što je ujesen 2017. na manifestaciji CESAwards proglašen pobjedničkim akceleratorom, na završnici LEAP Summita u subotu, 17. ožujka 2018., Startup Factory Zagreb prepoznat je kao najbolji program usmjeren na startup poduzetništvo.

LEAP Summit je međunarodna trodnevna konferencija s natjecanjem startupova koju organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije. Tijekom ovogodišnjeg izdanja LEAP Summita, organiziranog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma od 15. do 17. ožujka 2018., moglo se čuti više od 35 zanimljivih predavanja. Inspirativni govornici poput Belle Funck, Mate Rimca i Lenje Faragune svojim su pričama uspješno rasplamsali poduzetnički žar posjetitelja i potaknuli ih na sljedeći korak prema ostvarivanju vlastitih vizija. Događaj je ponudio i mnoštvo prilika za umrežavanje svojih sudionika kojih je ove godine bilo više od 2,000, a završio FLEAP Out tulumom čiji su odlični DJ-i privukli one najrasplesanije.

Nagradu LEAP Summita za najbolji društveno odgovorni projekt osvojila je Freewa, jedan od pet pobjednika prvog ciklusa programa Startup Factory Zagreb. Freewa je startup koji je razvio aplikaciju za globalno mapiranje izvora besplatne pitke vode i kreirao eko bocu za vodu korištenjem koje ćete doprinijeti zdravlju naše planete.

„Zahvaljujemo svima koji su nas podržali, a posebno nam je drago što su čak tri nagrade otišle u Startup Factory Zagreb“, izjavio je Goran Ladišić, osnivač i izvršni direktor Freewe, netom nakon primanja priznanja.

Nakon uspješnog prezentiranja na The Battle of Titans pitch natjecanju, najboljim startupom proglašen je Recogno. Ovaj startup jedan je od pobjednika druge generacije programa Startup Factory Zagreb, a srž njegove inovacije je u pametnoj košarici kojom se eliminira dugotrajno čekanje u redu za blagajnu u našim trgovinama. Zanimalo nas je kakvi su dojmovi Luke Vide, osnivača i izvršnog direktora Recogna, nakon osvajanja The Battle of Titans nagrade. Evo što smo doznali:

„Sudjelovanje na startup natjecanju u sklopu LEAP Summita je za nas bila odlična prilika za dobivanje feedbacka od strane stručnog žirija i prezentiranje našeg napretka od završetka programa Startup Factory Zagreb. Kontakti koje smo dobili odmah nakon pitcha, a i tijekom konferencije super će nam poslužiti u nadolazećim fazama razvoja.“  

Zahvaljujemo LEAP-u na tome što je prepoznao predani rad naših startupa kao i vrijednost Startup Factory Zagreb programa!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...