Startup Factory 2022_5/11_tim Naratour

08. 11. 2022.

Naratour je mobilna aplikacija koja omogućuje istraživanje muzeja kroz gamifikaciju. Ona redefinira interpretaciju sadržaja prema posjetiteljima i donosi prihod muzejima.

Uz Naratour svi ostvaruju dodatnu vrijednost!

Korištenjem Naratoura, posjetitelji muzeja svoj posjet obogaćuju gamificiranim turama – igranjem uloga kao fiktivni ili povijesni likovi te rješavanjem zagonetki i tragova dok istražuju muzej i pronalaze njegove zanimljive priče, dok muzeji jačaju ponudu i čine ju privlačnijom korisnicima.

Tim ima četiri člana i dva savjetnika. Renato Poljak je CEO, te je zadužen za upravljanje timom i proizvodom. Vanja Poljak je CTO i vodi računalni razvoj proizvoda. Sara Dominković je dizajnerica. Ona se brine o tome da aplikacija bude intuitivna, jednostavna i ugodna za korištenje, dok Jasmina Hajder vodi poslovna partnerstva gdje se brine o razvoju poslovanja te o klijentima i partnerima.

Tu su i Jelena Hihlik i Borut Kružić, muzejske savjetnice koje kroz svoje dugogodišnje iskustvo uspješno daju nove ideje te usmjeravaju tim u svakodnevnim aktivnostima.

U ZICER-u smo razgovarali s Renatom Poljakom, voditeljem Naratour tima. Na naše kratke asocijacije Renato je odgovorio:

Uspjeh

Uspjeh za nas znači napraviti nešto dobro za zajednicu, riješiti postojeći problem. Novac koji dobijemo za naše proizvode i usluge je samo način kojim mjerimo koliko smo u tome uspješni.

Motivacija

Motivira nas svaki zadovoljan korisnik aplikacije, svaki novi muzej i svaki uneseni sadržaj u mobilnu aplikaciju. Motivirani smo rješavanjem problema, a dobro obavljen posao je nagrada sama po sebi.

Ideja

Volimo putovati i prilikom posjeta brojnim muzejima uvijek nam je nedostajao dobar vodič kroz muzej. Za vodstvo u muzeju se treba najaviti i obično košta puno, a nismo bili zadovoljni niti s postojećim audio vodičima jer su bili zastarjeli ili nezanimljivi. Također smo znali kako su muzeji tijekom korone izgubili veliki dio prihoda te nemaju novca za uvođenje skupih digitalnih rješenja za interpretaciju svog sadržaja posjetiteljima. Iz tog razloga napravili smo Naratour, mobilnu aplikaciju koji rješava probleme i muzeja i posjetitelja.

Rješenje

Problemi koji rješavamo su financijske poteškoće u kojima su se našle ustanove u kulturi te nedostatak interaktivne interpretacije sadržaja u muzejima za posjetitelje. Sadržaj za našu aplikaciju izrađuju muzeji i lokalni pripovjedači koji također unose svoje ture i priče te tako ostvaruju prihod.

Startup Factory

Tijekom programa upoznali smo nevjerojatno kvalitetne ljude koji rade na svojim projektima. Poznanstva koja smo dobili među polaznicima, mentorima, predavačima i osobljem ZICER-a ostati će nam za cijeli život i već sada je jako pozitivno utjecalo na naš rad i sam projekt.

I za kraj…

Cijeli naš tim je i više nego motiviran te užurbano radi na postavljenim ciljevima za ovu godinu. Veselimo se Zagreb Connectu gdje ćemo našu ideju imati prilike pokazati pred brojnom publikom i investitorima.

Pitch tima naratour prati uživo na našim YouTube i Facebook kanalima 16. studenoga od 10 sati na Zagreb Connectu.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...