Startup Factory 2022_4/11_tim Piklean

07. 11. 2022.

Projekt Piklean omogućuje brz i lak najam alata za čišćenje koji se nalaze u samoposlužnim pretincima, a kojima se pristupa putem web aplikacije.

Piklean razvijaju Nikolina Šimac i Igor Puhar.

Nikolina je zadužena za prodaju, vođenje projekta i poslovanja općenito. Zahvaljujući širokom znanju i iskustvu rada s ljudima, kompetentno daje uvid u potrebe ključnih kupaca, a temeljem čega dalje razvijaju proizvode i procese.

Igor je pak zadužen za razvoj tehničkog dijela proizvoda i logistiku ugovaranja partnerstva. Kroz svoje iskustvo razvoja tehničkih proizvoda i inovacija Igor pridonosi bržem i učinkovitijem razvoju proizvoda orijentiranog prema potrebama korisnika.

Kako je došlo do ideje za razvojem Pikleana pojasnio nam je Igor:

Jedina smo spin-off tvrtka u sedmoj Startup Factory generaciji koja se bavi najmom alata općenito i alata za čišćenje. Uočili smo veliku potražnju za alatima za čišćenje od strane naših korisnika i želju za fleksibilnim pristupom istima. Zato smo odlučili ponuditi rješenje!

Jadan od motiva za ulazak u  Startup Factory ovom je timu bila i potencijalna novčana podrška koju za razvoj najboljim timovima dodjeljuje Grad Zagreb. Nikolina i Igor znaju što će sa sredstvima ako pobjede na Zagreb Connectu 16. studenoga u ZICER-u. O planovima nam je Nikolina rekla:

Pobijedimo li na Startup Factoryju, novce ćemo uložiti u MVP samoposlužnog pretinca (što obuhvaća ormar, elektroniku i aplikaciju). Pretinac planiramo do kraja 2022. postaviti na partnersku lokaciju koja će nam poslužiti za daljnji agilni razvoj projekta.

Tim Piklean je nakon sudjelovanja na Startup Factory bootcampovima bogatiji za mnoga nova znanja i iskustva. Ono što je Nikolinu i Igora u ZICER-u posebno oduševilo su susretni s našim uspješnim startupovima. Poticajno je znati kako do uspjeha treba proći put, koji je često pun pogrešaka i padova, a kroz koje uporni i ustrajni uče i dolaze do cilja.

Sama ideja za naš projekt nastala je na analizi par tisuća najmova i potreba korisnika. Kroz mjesec i pol dana na Startup Factoryju pripremili smo ideju za testiranje, riješili tehničke probleme i pronašli prve investitore! – kaže Nikolina i za kraj dodajeIako je razvoj startupa uz redovno poslovanje rastuće tvrtke iznimno stresno, motivacijupronalazimo u velikoj količini stečenih znanja i ubrzanom razvoju koji ne bi postigli u redovnim uvjetima, bez sudjelovanja u ovom ZICER-ovom akceleratoru.

Piklean za pobjedu na Startup Factoryju pitcha 16. studenoga na Zagreb Connectu. Prati nas uživo putem naših YouTube i Facebook kanala.

Ostale novosti i projekti

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...

Startup Factory 2022_10/11_tim Capra

Startup CAPRA osnovali su Krešimir i Tea Kavčić, brat i sestra koji žele gospodarenje divljim životinjama podići na višu razinu kroz upotrebu inovativnih tehnologija. Krešimir je po struci agronom i biolog, a uskoro će...