Startup AIR-RMLD radi na rješavanju novih izazova

24. 01. 2023.

„Kad stvaraš nešto što uopće ne postoji, i pokušavaš kreirati mehanizam koji si zamislio u glavi, tada sva znanja i energiju usmjeriš u to da on i radi. Takav je put pun pokušaja i pogrešaka ali, ako ti je cilj jasan, moraš uspjeti. Meni je tako prije trebalo po dva mjeseca za sastaviti drona, dok su mi danas potrebna samo dva dana, i to od nule do leta.“ – priča nam Ivan Vidaković, suvlasnik i CTO startupa AIR-RMLD.

Osim što se bave razvojem komercijalnih i industrijskih usluga korištenjem bespilotnih letjelica, AIR-RMLD kontinuirano radi na rješavanju novih izazova.

Svoje dronove prilagođavaju idejama klijenata prelazeći tako dosada poznate granice tehničkih rješenja. Zato često surađuju s akademskom zajednicom, ali i startupovima iz ZICER-a.

Posebno su ponosni na partnerstvo na projektu Projekt O2 za koji im je cilj stvoriti flotu dronova za pošumljavanje!

Energiju usmjeravaju i u razvoj rješenja za borbu protiv komaraca korištenjem multispektralne kamere i umjetne inteligencije.

Što je o AIR-RMLD-u ispričao Ivan danas pred HRT-ovim kamerama pogledaj uskoro u Poslovnom planu na HRT2.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...