SmartEIZ projekt jača znanstvene kapacitete zagrebačkog Ekonomskog instituta

27. 11. 2017.

U okviru projekta SmartEIZ 30. i 31. listopada 2017. godine u Zagrebu se u organizaciji Ekonomskog instituta, Zagreb održavaju intenzivne radionice na temu ‘Skills and technical change: policy issues’.

Riječ je o petom u nizu spektra radionica koje pokrivaju kako teoretska tako i empirijska saznanja i spoznaje u cilju bolje tehnološke i inovacijske implementacije. 

Tijekom prvoga dana gore najavljenih radionica raspravljat će se i pronalazit će se rješenja vezana uz teme globalizacije, migracija te razvoja tržišta rada u vremenu brzog tehnološkog napretka.

Drugoga dana radionice fokus će biti stavljen na razmatranje nacionalnog okvira za usmjeravanje i razvoj stručnih kompetencija kojima bi se adekvatno odgovorilo na potrebe tržišta rada, a sve u cilju daljnje digitalne transformacije Hrvatske.

SmartEIZ projekt provodi se i financira unutar programa Obzor 2020.  Ovaj projekt predstavlja trogodišnji program jačanja znanstvenih kapaciteta Ekonomskog instituta, Zagreb,  a provodi se u suradnji s etabliranim partnerskim znanstvenim institucijama – sveučilištem Bocconi, sveučilištem University College London i sveučilištem Ujedinjenih  Naroda – Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology. Približna vrijednost ovog projekta je milijun eura. 

SmartEIZ treći je projekt unutar programa FP 7 i Obzor 2020 koji provodi Ekonomski institut, Zagreb te je rezultat kontinuiranog nastojanja Instituta da poveća svoju međunarodnu vidljivost i znanstvenu izvrsnost s ciljem potpunog uključivanja u europski istraživački prostor. Voditelj projekta SmartEIZ je dr. sc. Zoran Aralica, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb.  Više informacija o projektu dostupno je na ovdje na  linku.

Uvjereni smo kako će se i kroz ove radionice iznjedriti zaključci za kvalitetniju implementaciju inovacijsko-industrijske politike, s naglaskom na strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...