SmartEIZ projekt jača znanstvene kapacitete zagrebačkog Ekonomskog instituta

27. 11. 2017.

U okviru projekta SmartEIZ 30. i 31. listopada 2017. godine u Zagrebu se u organizaciji Ekonomskog instituta, Zagreb održavaju intenzivne radionice na temu ‘Skills and technical change: policy issues’.

Riječ je o petom u nizu spektra radionica koje pokrivaju kako teoretska tako i empirijska saznanja i spoznaje u cilju bolje tehnološke i inovacijske implementacije. 

Tijekom prvoga dana gore najavljenih radionica raspravljat će se i pronalazit će se rješenja vezana uz teme globalizacije, migracija te razvoja tržišta rada u vremenu brzog tehnološkog napretka.

Drugoga dana radionice fokus će biti stavljen na razmatranje nacionalnog okvira za usmjeravanje i razvoj stručnih kompetencija kojima bi se adekvatno odgovorilo na potrebe tržišta rada, a sve u cilju daljnje digitalne transformacije Hrvatske.

SmartEIZ projekt provodi se i financira unutar programa Obzor 2020.  Ovaj projekt predstavlja trogodišnji program jačanja znanstvenih kapaciteta Ekonomskog instituta, Zagreb,  a provodi se u suradnji s etabliranim partnerskim znanstvenim institucijama – sveučilištem Bocconi, sveučilištem University College London i sveučilištem Ujedinjenih  Naroda – Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology. Približna vrijednost ovog projekta je milijun eura. 

SmartEIZ treći je projekt unutar programa FP 7 i Obzor 2020 koji provodi Ekonomski institut, Zagreb te je rezultat kontinuiranog nastojanja Instituta da poveća svoju međunarodnu vidljivost i znanstvenu izvrsnost s ciljem potpunog uključivanja u europski istraživački prostor. Voditelj projekta SmartEIZ je dr. sc. Zoran Aralica, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb.  Više informacija o projektu dostupno je na ovdje na  linku.

Uvjereni smo kako će se i kroz ove radionice iznjedriti zaključci za kvalitetniju implementaciju inovacijsko-industrijske politike, s naglaskom na strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...