SmartEIZ projekt jača znanstvene kapacitete zagrebačkog Ekonomskog instituta

27. 11. 2017.

U okviru projekta SmartEIZ 30. i 31. listopada 2017. godine u Zagrebu se u organizaciji Ekonomskog instituta, Zagreb održavaju intenzivne radionice na temu ‘Skills and technical change: policy issues’.

Riječ je o petom u nizu spektra radionica koje pokrivaju kako teoretska tako i empirijska saznanja i spoznaje u cilju bolje tehnološke i inovacijske implementacije. 

Tijekom prvoga dana gore najavljenih radionica raspravljat će se i pronalazit će se rješenja vezana uz teme globalizacije, migracija te razvoja tržišta rada u vremenu brzog tehnološkog napretka.

Drugoga dana radionice fokus će biti stavljen na razmatranje nacionalnog okvira za usmjeravanje i razvoj stručnih kompetencija kojima bi se adekvatno odgovorilo na potrebe tržišta rada, a sve u cilju daljnje digitalne transformacije Hrvatske.

SmartEIZ projekt provodi se i financira unutar programa Obzor 2020.  Ovaj projekt predstavlja trogodišnji program jačanja znanstvenih kapaciteta Ekonomskog instituta, Zagreb,  a provodi se u suradnji s etabliranim partnerskim znanstvenim institucijama – sveučilištem Bocconi, sveučilištem University College London i sveučilištem Ujedinjenih  Naroda – Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology. Približna vrijednost ovog projekta je milijun eura. 

SmartEIZ treći je projekt unutar programa FP 7 i Obzor 2020 koji provodi Ekonomski institut, Zagreb te je rezultat kontinuiranog nastojanja Instituta da poveća svoju međunarodnu vidljivost i znanstvenu izvrsnost s ciljem potpunog uključivanja u europski istraživački prostor. Voditelj projekta SmartEIZ je dr. sc. Zoran Aralica, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb.  Više informacija o projektu dostupno je na ovdje na  linku.

Uvjereni smo kako će se i kroz ove radionice iznjedriti zaključci za kvalitetniju implementaciju inovacijsko-industrijske politike, s naglaskom na strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...