Sinergijom hrvatskog drvnog i kreativnog sektora do međunarodnih uspjeha

26. 04. 2018.

Dana 26. travnja 2018. godine u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb održano je predstavljanje pobjedničkih timova Kreativnog kampa projekta Co-Create i predavanje o mogućnostima sufinanciranja iz nacionalnih sredstava za kreativne proizvode drvne industrije.

Nakon uspješno provedenog Kreativnog kampa EU projekta Co-Create, kroz koji je 40 pojedinaca iz drvnog i kreativnog sektora putem teorijskih i praktičnih radionica unaprjeđivalo svoje kompetencije, izabrana su dva najbolja tima koja su svoje prototipe predstavili na Milano Design Weeku .

Događaj je započeo izlaganjem Ante Janka Bobetka, voditelja projekta Co-Create i pomoćnika direktora Razvojne agencije Zagreb koji je detaljno predstavio ciljeve i rezultate projekta. Potom su svoje koncepte i proizvode kroz video i prezentacijski sadržaj predstavili pobjednici Kreativnog kampa :

  • Modulos Desk, inovativan sustav vrhunski dizajniranog i pomno koncipiranog modularnog stola čije funkcionalnosti korisnik u potpunosti prilagođava svojim potrebama i
  • Tilty, multifunkcionalni spoj didaktičke igračke i drvnog namještaja  za razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti kod djece.

Uz pobjednike, svoje kreativne ideje pred predstavnicima Grada Zagreba i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavili su i ostali sudionici Kreativnog kampa.

Događaj je zaključen prezentacijom o mogućnostima sufinanciranja iz nacionalnih sredstava za kreativne proizvode drvne industrije koje je okupljenima približila Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija koji je stručna podrška u provedbi Co-Create projekta.

Nakon svega prezentiranog možemo zaključiti kako sinergija znanja i kompetencija pripadnika drvnog i kreativnog sektora stvara bazu za osvajanje međunarodnih tržišta!

Projekt „Co-Create“ ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje između klastera tradicionalne i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Poseban naglasak stavljen je na konkretizaciju suradnje u praksi između drvne i kreativne industrije. Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...