Šestu godinu zaredom REXPO dovodi investitore u Zagreb

22. 11. 2017.

Međunarodni sajam investicijskih projekata – REXPO 2017, tijekom dva dana održavanja 30. studenoga i 1. prosinca, ponovno će u City Plazi, ugostiti brojne investitore, developere, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicijske fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, županija i gradova, medije te sve ostale sudionike zainteresirane za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata.

Velika Britanija zemlja je partner sajma, a britanski ulagači REXPO vide kao platformu koja će im omogućiti informiranje o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te ostvarivanje vrijednih kontakata koji bi mogli potaknuti veći investicijski zamah. U povodu ove suradnje prigodnim govorom na svečanom otvorenju REXPO-a, sudionicima će se obratiti veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, Andrew Dalgleish . 

REXPO kao najvažniju platformu prezentacije investicijskog potencijala Hrvatske prepoznaju i ključne državne institucije što potvrđuje i dolazak ministra turizma, Garija Cappellija te potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Predraga Štromara, koji će održati prigodne govore na otvorenju sajma, 30. studenoga  u 17:00 sati.

O najvažnijem aktualnom hrvatskom infrastrukturnom projektu sudionicima će govoriti Marjan Pipenbaher, glavni i odgovorni projektant Pelješkog mosta,  čija prezentacija nosi naziv „Pelješki most – inženjersko remekdjelo“.

Po prvi put u Hrvatskoj REXPO će ugostiti Simonea Michelija, jedno od najpoznatijih imena u području arhitektonskog projektiranja u Europi. Cilj je njegove prezentacije inspirirati potencijalne investitore na  odluku o ulaganju u razvoj luksuznog turizma u Hrvatskoj.

REXPO će i ove godine biti domaćin brojnih prezentacija i panela koji će obuhvatiti aktualne teme iz industrije. U programu prvog dana, veći će dio panela biti posvećen javnim i infrastrukturnim investicijskim projektima.  Teme će obuhvatiti razgovore o novom valu stranih investitora u regiji, govorit će se i o razvoju i utjecaju regionalnih zračnih luka na lokalno gospodarstvo, pokušat će se doći do odgovora o stanju građevinske operative, a jedan od panela održat će se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na panelu pod nazivom: „Novi val stranih investitora u regiji“, koji je na programu prvog dana održavanja REXPO sajma, sudjelovat će i Wael Al-Lawati, viši potpredsjednik tvrtke DAMAC International. Tvrtka koja je vodeći investitor u luksuzne nekretnine sa Srednjeg Istoka, REXPO je prepoznala kao platformu koja će im omogućiti detaljno upoznavanje s investicijskim potencijalom Hrvatske.

Drugi dan održavanja sajma, već tradicionalno posvećen je investicijama u turizmu. U okviru REXPO HTL Day-a,  također se organiziraju panel rasprave, a fokus će biti na potencijalima i projektima razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.

HTL Day  se organizira u suradnji s PKF hotelexperts iz Beča. Posebni partneri ove godine su Hard Rock Hotels koje će prezentirati Josh Littman, Vice President Hotel Development EMEA.

HTL Day, a ujedno i sajam REXPO bit će svečano zatvoren dodjelom nagrade „REXPO Adriatic Best New Hotel Award 2017“. 

REXPO 2017 program pronađite ovdje.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...