SeaCras – hrvatski startup koji stvara inovacije u području plave ekonomije

24. 05. 2023.

„Naša rješenja ranog otkrivanja i upozoravanja na morska onečišćenja obuhvaćaju do jučer nezamislivo velike površine akvatorija. Time se brojne vrste onečišćenja mogu uočiti dok su još mala tj. u vrlo ranoj fazi. To omogućuje brzu reakciju koja će ograničiti štete koje od njih nastaju, a ujedno i spriječiti da njihove učestale pojave dovedu do nepopravljivih utjecaja na morski okoliš.“ – za HRT-ov Poslovni plan kaže dr. Mario Špadina, direktor i suosnivač startupa SeaCras.

SeaCras je hrvatski startup koji stvara inovacije u području plave ekonomije. Razvio je rješenja koja primjenom umjetne inteligencije omogućavaju praćenje stanja kvalitete mora u priobalnom području. Stasao je kroz naš Startup Factory akcelerator i pobijedio na Zagreb Connectu 2020. godine.

Pogledaj reportažu i doznaj kako pametno korišteni satelitski podaci spašavaju prirodu i pozitivno utječu na gospodarstvo!

Želiš li i ti zakoračiti prema uspjehu kroz Startup Factory, prati nas. Prijave za novu generaciju otvaramo početkom ljeta!

Ostale novosti i projekti

Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo 2023.

Predmet programa Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja namijenjenih poticanju ciljanih programa obrazovanja za obrtništvo koji osiguravaju kvalitetne i motivirane kadrove u svrhu...

Jeste li spremni? Uskoro počinje ViennaUP!

ZICER-ov partner Vienna Business Agency vas poziva – dođite na ViennaUP i uvjerite se zašto je baš ovaj događaj već godinama magnet za najbistrije umove i najveće investitore u Europi. Doznat ćete više o najnovijim tehnološkim trendovima, povezati se s osnivačima...