SeaCras – hrvatski startup koji stvara inovacije u području plave ekonomije

24. 05. 2023.

„Naša rješenja ranog otkrivanja i upozoravanja na morska onečišćenja obuhvaćaju do jučer nezamislivo velike površine akvatorija. Time se brojne vrste onečišćenja mogu uočiti dok su još mala tj. u vrlo ranoj fazi. To omogućuje brzu reakciju koja će ograničiti štete koje od njih nastaju, a ujedno i spriječiti da njihove učestale pojave dovedu do nepopravljivih utjecaja na morski okoliš.“ – za HRT-ov Poslovni plan kaže dr. Mario Špadina, direktor i suosnivač startupa SeaCras.

SeaCras je hrvatski startup koji stvara inovacije u području plave ekonomije. Razvio je rješenja koja primjenom umjetne inteligencije omogućavaju praćenje stanja kvalitete mora u priobalnom području. Stasao je kroz naš Startup Factory akcelerator i pobijedio na Zagreb Connectu 2020. godine.

Pogledaj reportažu i doznaj kako pametno korišteni satelitski podaci spašavaju prirodu i pozitivno utječu na gospodarstvo!

Želiš li i ti zakoračiti prema uspjehu kroz Startup Factory, prati nas. Prijave za novu generaciju otvaramo početkom ljeta!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...