Saznajte sve o mogućnostima Drugog nacionalnog ESA poziva!

02. 09. 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Europska svemirska agencija (ESA) pozivaju vas u ZICER 9. rujna 2021. godine na drugi Informativni dana namijenjen hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama u svrhu prijave projektnih prijedloga u okviru Drugog nacionalnog ESA poziva. 

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u okviru Europske svemirske agencije (ESA), pozivamo vas na drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e.

Cilj informativnog dana je nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Drugi nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčevog sustava te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cijelosti. 

Informativni dan će se održati u ZICER-u u dvorani Akcelerator na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb.

S obzirom na epidemiološke mjere, Informativnom danu će uživo moći prisustvovati 100 sudionika, dok će ostali sudionici događaj moći pratiti u virtualnom okruženju.

Zainteresiranim sudionicima će biti omogućeni i naknadni individualni sastanci s predstavnicima ESA-e, uživo ili online, 9. rujna (po završetku skupnog događaja) i, po potrebi, 10. rujna 2021. godine. Radni jezik Informativnog dana bit će engleski.

Prijave za događaj su otvorene, a sudjelovanje na događaju je besplatno.

Svoj dolazak možete potvrditi putem obrasca koji je odstupan ovdje na linku.

Dnevni red Informativnog dan preuzmite ovdje.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje će biti određene za održavanje skupova i sastanaka u trenutku održavanja Informativnog dana, moguće su naknadne izmjene načina održavanja ovog događaja.

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...