Saznajte sve o mogućnostima Drugog nacionalnog ESA poziva!

02. 09. 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Europska svemirska agencija (ESA) pozivaju vas u ZICER 9. rujna 2021. godine na drugi Informativni dana namijenjen hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama u svrhu prijave projektnih prijedloga u okviru Drugog nacionalnog ESA poziva. 

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u okviru Europske svemirske agencije (ESA), pozivamo vas na drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e.

Cilj informativnog dana je nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Drugi nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčevog sustava te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cijelosti. 

Informativni dan će se održati u ZICER-u u dvorani Akcelerator na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb.

S obzirom na epidemiološke mjere, Informativnom danu će uživo moći prisustvovati 100 sudionika, dok će ostali sudionici događaj moći pratiti u virtualnom okruženju.

Zainteresiranim sudionicima će biti omogućeni i naknadni individualni sastanci s predstavnicima ESA-e, uživo ili online, 9. rujna (po završetku skupnog događaja) i, po potrebi, 10. rujna 2021. godine. Radni jezik Informativnog dana bit će engleski.

Prijave za događaj su otvorene, a sudjelovanje na događaju je besplatno.

Svoj dolazak možete potvrditi putem obrasca koji je odstupan ovdje na linku.

Dnevni red Informativnog dan preuzmite ovdje.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje će biti određene za održavanje skupova i sastanaka u trenutku održavanja Informativnog dana, moguće su naknadne izmjene načina održavanja ovog događaja.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...