RIS Innovation call 2021 za financiranje inovacije iz zdravstva je otvoren

23. 10. 2020.

RIS Innovation call 2021, poziv za financiranje inovacije iz zdravstva, otvoren je do 15. studenoga 2020. do 17 sati:

Na RIS Innovation call 2021 – poziv za financiranje inovacije iz zdravstva mogu se prijaviti konzorciji dvije ili više organizacija. Jedna organizacija mora dolaziti iz poslovnoga sektora (malo i srednje poduzetništvo i razvojne tvrtke), a druga može biti akademska, istraživačka ili zdravstvena ustanova. Akademska ustanova u ovom slučaju definirana je kao organizacija posvećena obrazovanju i istraživanju koja izdaje akademske diplome. Lokalni EIT Health Hub mora biti partner u projektu uz druge dvije organizacije. EIT Health Hub za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu.

Ulazni projekt mora imati određenu razinu zrelosti tzv. Innovation Maturity Level (IML)IML određuje četiri područja: tehnološko, regulatorno, kliničko i marketinško (poslovanje). Tako, na primjer, ulazni projekti trebaju biti na početku proof of concept razine u bar dvama od četiriju područja.

U sklopu projekta financiraju se aktivnosti koje doprinose razvoju inovacije te približavaju rješenje izlasku na tržište. Projekti su kratki i fokusirani te je planirano razdoblje provedbe do prosinca 2021Ukupna potpora projektu može iznositi 75.000 EUR, pri čemu najviša potpora po partneru može iznositi 25.000 EUR, uz dodatna ograničenja za povezane organizacije (eng. affilated entities).
Svi kriteriji za prihvatljivost prijavitelja i projekta, kao i pravila financiranja, razrađeni su u projektnoj dokumentaciji na mrežnoj stranici EIT Healtha.

U obzir će se uzimati samo one prijave koje se fokusiraju na jedno od sljedećih šest područja: Reforming care pathways, Healthcare transformation, Harnessing Real-world Data, Bringing care home, Health in Workplace, Fostering Healthier Lives.
Neće se moći prijaviti organizacije koje su financirane za isti proizvod u 2017., 2018., 2019. ili 2020. godini iz jednoga od sljedećih programa: RIS Innovation Call, InnoStars Awards, European Health Catapult, EIT Health Headstart, Startups Meet Pharma i Bridgehead.

Napominjemo kako u pozivu postoji ograničenje za povezane organizacije (eng. affiliated entities). 

Rok za prijavu projekta je 15. studenoga 2020. do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijava se podnosi putem online obrasca, a prijaviti se možete ovdje OVDJE.

Za sve zaineresirane prijavitelje EIT Health organizira mrežni seminar (eng. Webinar) u sklopu kojega će pobliže objasniti prijavni postupak i obrazac te će prezentirati savjete za uspješnu projektnu prijavu. Mrežni će se seminar održati u utorak 26. listopada 2020. u 10.00, a može mu se pristupiti putem poveznice.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...