RIS Innovation call 2021 za financiranje inovacije iz zdravstva je otvoren

23. 10. 2020.

RIS Innovation call 2021, poziv za financiranje inovacije iz zdravstva, otvoren je do 15. studenoga 2020. do 17 sati:

Na RIS Innovation call 2021 – poziv za financiranje inovacije iz zdravstva mogu se prijaviti konzorciji dvije ili više organizacija. Jedna organizacija mora dolaziti iz poslovnoga sektora (malo i srednje poduzetništvo i razvojne tvrtke), a druga može biti akademska, istraživačka ili zdravstvena ustanova. Akademska ustanova u ovom slučaju definirana je kao organizacija posvećena obrazovanju i istraživanju koja izdaje akademske diplome. Lokalni EIT Health Hub mora biti partner u projektu uz druge dvije organizacije. EIT Health Hub za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu.

Ulazni projekt mora imati određenu razinu zrelosti tzv. Innovation Maturity Level (IML)IML određuje četiri područja: tehnološko, regulatorno, kliničko i marketinško (poslovanje). Tako, na primjer, ulazni projekti trebaju biti na početku proof of concept razine u bar dvama od četiriju područja.

U sklopu projekta financiraju se aktivnosti koje doprinose razvoju inovacije te približavaju rješenje izlasku na tržište. Projekti su kratki i fokusirani te je planirano razdoblje provedbe do prosinca 2021Ukupna potpora projektu može iznositi 75.000 EUR, pri čemu najviša potpora po partneru može iznositi 25.000 EUR, uz dodatna ograničenja za povezane organizacije (eng. affilated entities).
Svi kriteriji za prihvatljivost prijavitelja i projekta, kao i pravila financiranja, razrađeni su u projektnoj dokumentaciji na mrežnoj stranici EIT Healtha.

U obzir će se uzimati samo one prijave koje se fokusiraju na jedno od sljedećih šest područja: Reforming care pathways, Healthcare transformation, Harnessing Real-world Data, Bringing care home, Health in Workplace, Fostering Healthier Lives.
Neće se moći prijaviti organizacije koje su financirane za isti proizvod u 2017., 2018., 2019. ili 2020. godini iz jednoga od sljedećih programa: RIS Innovation Call, InnoStars Awards, European Health Catapult, EIT Health Headstart, Startups Meet Pharma i Bridgehead.

Napominjemo kako u pozivu postoji ograničenje za povezane organizacije (eng. affiliated entities). 

Rok za prijavu projekta je 15. studenoga 2020. do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijava se podnosi putem online obrasca, a prijaviti se možete ovdje OVDJE.

Za sve zaineresirane prijavitelje EIT Health organizira mrežni seminar (eng. Webinar) u sklopu kojega će pobliže objasniti prijavni postupak i obrazac te će prezentirati savjete za uspješnu projektnu prijavu. Mrežni će se seminar održati u utorak 26. listopada 2020. u 10.00, a može mu se pristupiti putem poveznice.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...