RIS Innovation call 2021 za financiranje inovacije iz zdravstva je otvoren

23. 10. 2020.

RIS Innovation call 2021, poziv za financiranje inovacije iz zdravstva, otvoren je do 15. studenoga 2020. do 17 sati:

Na RIS Innovation call 2021 – poziv za financiranje inovacije iz zdravstva mogu se prijaviti konzorciji dvije ili više organizacija. Jedna organizacija mora dolaziti iz poslovnoga sektora (malo i srednje poduzetništvo i razvojne tvrtke), a druga može biti akademska, istraživačka ili zdravstvena ustanova. Akademska ustanova u ovom slučaju definirana je kao organizacija posvećena obrazovanju i istraživanju koja izdaje akademske diplome. Lokalni EIT Health Hub mora biti partner u projektu uz druge dvije organizacije. EIT Health Hub za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu.

Ulazni projekt mora imati određenu razinu zrelosti tzv. Innovation Maturity Level (IML)IML određuje četiri područja: tehnološko, regulatorno, kliničko i marketinško (poslovanje). Tako, na primjer, ulazni projekti trebaju biti na početku proof of concept razine u bar dvama od četiriju područja.

U sklopu projekta financiraju se aktivnosti koje doprinose razvoju inovacije te približavaju rješenje izlasku na tržište. Projekti su kratki i fokusirani te je planirano razdoblje provedbe do prosinca 2021Ukupna potpora projektu može iznositi 75.000 EUR, pri čemu najviša potpora po partneru može iznositi 25.000 EUR, uz dodatna ograničenja za povezane organizacije (eng. affilated entities).
Svi kriteriji za prihvatljivost prijavitelja i projekta, kao i pravila financiranja, razrađeni su u projektnoj dokumentaciji na mrežnoj stranici EIT Healtha.

U obzir će se uzimati samo one prijave koje se fokusiraju na jedno od sljedećih šest područja: Reforming care pathways, Healthcare transformation, Harnessing Real-world Data, Bringing care home, Health in Workplace, Fostering Healthier Lives.
Neće se moći prijaviti organizacije koje su financirane za isti proizvod u 2017., 2018., 2019. ili 2020. godini iz jednoga od sljedećih programa: RIS Innovation Call, InnoStars Awards, European Health Catapult, EIT Health Headstart, Startups Meet Pharma i Bridgehead.

Napominjemo kako u pozivu postoji ograničenje za povezane organizacije (eng. affiliated entities). 

Rok za prijavu projekta je 15. studenoga 2020. do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijava se podnosi putem online obrasca, a prijaviti se možete ovdje OVDJE.

Za sve zaineresirane prijavitelje EIT Health organizira mrežni seminar (eng. Webinar) u sklopu kojega će pobliže objasniti prijavni postupak i obrazac te će prezentirati savjete za uspješnu projektnu prijavu. Mrežni će se seminar održati u utorak 26. listopada 2020. u 10.00, a može mu se pristupiti putem poveznice.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...