Kroz ZgAktiv aktivirano više od 200 nezaposlenih

21. 10. 2020.

U ZICER-ovom Akceleratoru upravo je održana završna konferencija projekta “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”. Kroz projekt, podršku u vidu edukacija, savjetovanja i mentoriranja primilo je više od 200 nezaposlenih osoba:

Završna konferencija je zbog epidemiološke situacije održana u hibridnom obliku – simultano uživo i virtualno. Uz partnere Projekta, korisnike provedenih aktivnosti i ostalu zainteresiranu publiku događaju su nazočili i gđa Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te g. Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Po predstavljanju aktivnosti i ostvarenih rezultata Projekta održana je panel rasprava o promjenama na tržištu rada i budućim potrebama u svrhu izrade nove Strategija razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba od 2021. godine.

Projekt “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je s provedbom započeo u svibnju 2018. godine, a sve kao rezultat djelovanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba koje razvija strategije i projekte u svrhu razvoja tržišta rada i ljudskih potencijala.

Tijekom projekta organizirane su radionice za pripremu partnerskih projekata, a ciljanim edukacijama povećan je kapacitet zaposlenika članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Nezaposlenima s područja grada Zagreba tijekom projekta je pružena sustavna podrška u traženju zaposlenja ili samozapošljavanju. Dodatnim osposobljavanjem korisnici su podigli razinu znanja i osigurali veću konkurentnost na tržištu rada te jednostavnije nalaženje odgovarajućeg posla. 

Putem klubova za zapošljavanje pružena je podrška nezaposlenima u traženju posla i upravljanju karijerom. Za one koji su razmišljali o ulasku u poduzetničke vode, provedena su osposobljavanja za stjecanje poduzetničkih kompetencija. Individualna savjetovanja korisnicima su razjasnila zadnje nedoumice prije ulaska u svijet poduzetništva.

Projektom je obuhvaćeno više od 200 nezaposlenih osoba:

  • više od 100 korisnika individualnih procjena i karijernih savjetovanja
  • više od 60 korisnika klubova za zapošljavanje
  • više od 30 korisnika socijalnog mentorstva
  • više od 95 polaznika edukacija osposobljavanja
  • više od 80 polaznika poduzetničkih edukacija i savjetovanja

Također, kroz Projekt je više od 60 djelatnika, članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, nizom ciljanih edukacija povećalo je svoja znanja i kompetencije.  

Napravljena je analiza stanja i potreba, kao i prijedlog poboljšanja tržišta rada u Gradu Zagrebu. Kao rezultat projekta pripremljen je prijedlog Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba za razdoblje 2021.-2025.

Projekt završava u studenom 2020. godine.

Više o rezultatima ZgAktiva kao i iskustva naših korisnika doznajte u video materijalu dostupnom na našem YouTube kanalu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zagrebačkog inovacijskog centra d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr.

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...