Kroz ZgAktiv aktivirano više od 200 nezaposlenih

21. 10. 2020.

U ZICER-ovom Akceleratoru upravo je održana završna konferencija projekta “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”. Kroz projekt, podršku u vidu edukacija, savjetovanja i mentoriranja primilo je više od 200 nezaposlenih osoba:

Završna konferencija je zbog epidemiološke situacije održana u hibridnom obliku – simultano uživo i virtualno. Uz partnere Projekta, korisnike provedenih aktivnosti i ostalu zainteresiranu publiku događaju su nazočili i gđa Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te g. Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Po predstavljanju aktivnosti i ostvarenih rezultata Projekta održana je panel rasprava o promjenama na tržištu rada i budućim potrebama u svrhu izrade nove Strategija razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba od 2021. godine.

Projekt “ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla”, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je s provedbom započeo u svibnju 2018. godine, a sve kao rezultat djelovanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba koje razvija strategije i projekte u svrhu razvoja tržišta rada i ljudskih potencijala.

Tijekom projekta organizirane su radionice za pripremu partnerskih projekata, a ciljanim edukacijama povećan je kapacitet zaposlenika članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Nezaposlenima s područja grada Zagreba tijekom projekta je pružena sustavna podrška u traženju zaposlenja ili samozapošljavanju. Dodatnim osposobljavanjem korisnici su podigli razinu znanja i osigurali veću konkurentnost na tržištu rada te jednostavnije nalaženje odgovarajućeg posla. 

Putem klubova za zapošljavanje pružena je podrška nezaposlenima u traženju posla i upravljanju karijerom. Za one koji su razmišljali o ulasku u poduzetničke vode, provedena su osposobljavanja za stjecanje poduzetničkih kompetencija. Individualna savjetovanja korisnicima su razjasnila zadnje nedoumice prije ulaska u svijet poduzetništva.

Projektom je obuhvaćeno više od 200 nezaposlenih osoba:

  • više od 100 korisnika individualnih procjena i karijernih savjetovanja
  • više od 60 korisnika klubova za zapošljavanje
  • više od 30 korisnika socijalnog mentorstva
  • više od 95 polaznika edukacija osposobljavanja
  • više od 80 polaznika poduzetničkih edukacija i savjetovanja

Također, kroz Projekt je više od 60 djelatnika, članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, nizom ciljanih edukacija povećalo je svoja znanja i kompetencije.  

Napravljena je analiza stanja i potreba, kao i prijedlog poboljšanja tržišta rada u Gradu Zagrebu. Kao rezultat projekta pripremljen je prijedlog Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba za razdoblje 2021.-2025.

Projekt završava u studenom 2020. godine.

Više o rezultatima ZgAktiva kao i iskustva naših korisnika doznajte u video materijalu dostupnom na našem YouTube kanalu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zagrebačkog inovacijskog centra d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...