RFID konferencija 2017.

04. 09. 2017.

U Zagrebu se u hotelu The Westin 19. rujna 2017. godine pod naslovom „Povratak u budućnost 4“ održava RFID konferencija. Riječ je o vodećoj ICT i poslovnoj konferenciji SEE regije u području identifikacije i IoT-a, primjeni mobilnih rješenja, novih tehnologija i njihove primjene u poslovanju i svakodnevnom životu. Konferencija donosi informacije o najnovijim dostignućima i trendovima u ovome području u Hrvatskoj i u svijetu.

Središnja tema 4. RFID konferencije Zagreb 2017. je upotreba RFID tehnologije u raznim segmentima poslovanja. Cilj konferencije je upoznavanje s novom tehnologijom, područjima primjene, izazovima i koristima koje ova nova tehnologija donosi. Vodeći svjetski stručnjaci i tvrtke prezentirati će svoje proizvode i rješenja te prikazati standarde i pravila integracije.

Konferencija je namijenjena donosiocima odluka, članovima uprava društava, managementu, direktorima, financijskim voditeljima, profesionalcima iz proizvodnje, trgovine, logistike, medicine i farmacije, IT stručnjacima i svima koji žele saznati više o ovoj tehnologiji budućnosti.

Svake godine više od 220 polaznika iz više od osam zemalja sudjeluje na preko 20 predavanja i rasprava koje drže vodeći strani i domaći stručnjaci iz područja RFID-a, implementacije i primjene ove tehnologije. Konferenciju prati i izložbeni dio gdje polaznici mogu uživo razgovarati sa stručnjacima iz ovog područja te vidjeti i testirati RFID opremu uživo.

Neke od tema koje će biti obrađene tijekom konferencije su:

  • Što je novo u RFID-u;
  • Prikaz stanja RFID tehnologije i koja su očekivanja u bliskoj budućnosti;
  • Aktualno: čipiranje kanti za otpad, slijedljivost i sl.;
  • Suočavanje s današnjom digitalnom revolucijom: IoT & Industrija 4.0 te mnoge druge teme

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici rfid-zg.com.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...