Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2020.

29. 10. 2020.


Grad Zagreb
 
je po dvadeset i prvi put podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Donosimo listu s imenima tvrtki, korisnika Potpote za 2020. godinu.:

Program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Ove godine natječaj je trajao od 1. srpnja do 31. kolovoza i u tom roku zaprimljeno je rekordnih 39 zahtjeva za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 35 prijavljenih inovacija.

ZICER je prijaviteljima pružio savjetodavnu podršku u fazi pripreme natječajne dokumentacije, obradio podnesene zahtjeve i izradio “Prijedlog liste inovatora za dodjelu potpora”. I ove smo se godine imali priliku susresti s raznim inovacijama – od pametnih i modularnih stolova do hibridnih pogonskih sustava, generatora zelene energije i bicikala sa 17 sjedala.

Slijedi potpisivanje ugovora o korištenju potpora, isplata sredstava te rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora inovatorima za 2020. godinu pogledajte ovdje.

Čestitamo odabranim inovatorima!

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...