RAZA u 2017.

22. 12. 2017.

Kraj je godine i vrijeme je za sumiranje svega što je ona donijela kako bi mudriji i pametniji bili spremniji za izazove koje donosi budućnost.

Za Razvojnom agencijom Zagreb je godina obilježena značajnim rastom kapaciteta i intenziteta aktivnosti koje provodimo.

Tako su tijekom 2017. godine kapaciteti našeg Tehnološkog parka znatno prošireni. Uz lokaciju u Golikovoj ulici i na Žitnjaku u travnju je u 12. paviljonu Zagrebačkog velesajma za potrebe razvoja na visokim tehnologijama baziranog poduzetništva otvoreno još dodatnih 7300 m2, a broj tvrtki koji svoje inovativne ideje razvijaju kroz naš Park sada je veći od 60. I ove godine naši članovi nastavili su s daljnjim rastom koji se ogleda u prihodima i broju zaposlenika. Ujedno, u okviru Tehnološkog parka uspješno je proveden drugi ciklus Startup Factory Zagreb  predakceleracijskog program.

Naš Plavi ured također je marljivo radio te je tijekom 2017. ovdje održano ukupno 155 edukacija, na kojima je sudjelovalo 2798 polaznika, a održali smo ukupno i 1849 savjetovanja.

Također, u 2017.  godini Agencija je sudjelovala u provedbi ukupno 6 projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije i to 3 projekta u okviru programa Europske teritorijalne suradnje, programa Europa za građane te Operativnih programa Konkurentnost i kohezija i Učinkoviti ljudski potencijali. Provedba svih spomenutih projekata nastavlja se i u 2018. godini. Ujedno, na samom kraju godine odobren je i projekt „Developing and transferring an innovative Energy FInancing miX in order to activate private sector finance for increased investments in sustainable energy projects“ prijavljen na natječaj „Energy Efficiency Call 2016-2017“ u okviru programa HORIZON 2020, a u kojem Razvojna agencija Zagreb sudjeluje kao partner.

Uz navedeno sudjelovali smo u brojnim aktivnostima kroz koje se potiče poduzetništvo, organizirali ili pak sudjelovali u organizaciji niza konferencija, skupova, okruglih stolova i sl. Mnogo je aktivnosti koje bi bilo vrijedno spomenuti no ovom prilikom ističemo samo međunarodnu konferenciju Zagreb Forum koju smo već petu godinu za redom uspješno održali okupivši sve relevantne dionike iz sfere razvoja pametnih gradskih rješenja.

Zahvaljujemo svim našim korisnicima, partnerima i prijateljima na suradnji, ukazanome povjerenju te dijeljenju znanja.

Sretan Božić i uspješnu 2018. godinu žele vam djelatnici Razvojne agencije Zagreb! 

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...