Artifical Intelligence for Smart Healthcare and Medicine – AI4HEALTH (DIGITAL-2021-EDIH-01)

06. 03. 2023.

CILJ PROJEKTA

EDIH AI4HEALTH.Cro će omogućiti ulaz inovacijama zasnovanim na naprednim tehnologijama iz područja umjetne inteligencije i računarstva visokih performansi u javno i privatno zdravstvo Hrvatske, kroz jačanje ekosustava za sveobuhvatno testiranje inovativnih AI tehnologija, i pozicionirati Hrvatsku među predvodnike AI transformacije zdravstvenih sustava u Europskoj uniji.  

AKTIVNOSTI

EDIH AI4HEALTH.Cro djelovati će kroz aktivnosti kao jedinstvena platforma i one-stop-shop za jačanje digitalnog razvoja i razvoj digitalne zrelosti dionika lanaca vrijednosti u zdravstvu na nacionalnoj i europskoj razini. Projekt je osmišljen kako bi sustavno doprinosio i poticao razvoj digitalnih rješenja za pametno zdravstvo kroz pružanje sveobuhvatne podrške korisnicima u procesima testiranja prije ulaganja, stjecanju novih vještina i kompetencija, olakšavanje pristupa financiranju, jačanju njihove uloge u inovacijskom ekosustavu te umrežavanju i suradnji na europskoj razini.  

PARTNERI

Institut Ruđer Bošković – nositelj projekta

Projektni partneri:

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI),
Magdalena – Klinika za kardiovaskularne bolesti,
Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske,
Dom zdravlja Zagreb – Centar,
Hrvatski zavod za javno zdravstvo,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje,
Sveučilište u Splitu – Medicinski fakultet,
Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet,
Zagrebački inovacijski centar,
Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske,
Mreža znanja,
FeelsGood Capital Partners,
IN2,
Ericsson Nikola Tesla,
NEWTON Technologies Adria. 

OČEKIVANI REZULTATI

Uspostaviti svojevrsni HUB za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu u kojem će se moći napraviti probir kandidata, kojima će se omogućiti da testiraju svoju tehnologiju prije većih ulaganja.

VRIJEDNOST PROJEKTA

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru DIGITAL-2021-EDIH-01 programa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.965.065,23 EUR od čega za aktivnosti u kojima sudjeluje ZICER 226.694,48 EUR

VRIJEME PROVEDBE

od 1.1.2023. do 31.12.2025.

SLUŽBENA STRANICA PROJEKTA

https://ai4healthcro.eu/

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...