Prijavite se danas i sudjelujte na VersusVirus online hackathonu!

15. 04. 2020.

VersusVirus ili Viralna akcija protiv virusa  – online hackathon kreće 17. travnja. Potrebna su vaša znanja i sposobnosti. Prijavite se što prije i sudjelujte:

Virus koji izaziva COVID-19 zatekao nas je nespremne, uzrokovao pandemiju i globalno zatvaranje svega – ljudi, gradova i gospodarstva. No, što je možda najbitnije, pokazao nam je da je moguća promjena preko noći. Kriza uzrokovana korona virusom nije posljednja u nizu, niti je odvojena od ostalih kriza, poput ekonomske, zdravstvene i klimatske. Sve su one povezane u jednu veliku zajedničku krizu. 

Postavlja se pitanje – što mi tu možemo učiniti za našu zajednicu? 

Pozivamo vas da zajedno pronađemo odgovore unutar 48 sati, na online hackathonu VersusVirus. Hackathon je intenzivna aktivnost kratkog trajanja, na kojoj se razni dionici okupljaju kako bi riješili postavljeni problem. 

VersusVirus je viralni hackathon namijenjen razmjeni i brzom razvoju ideja za hitno potrebna rješenja u trenutku ove krize, kao i za izgradnju otpornosti nakon pandemije i obnavljanje gospodarstva i zajednice. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, od pojedinaca do predstavnika vlasti, studenti, tvrtke, znanstvenici, radnici, avanturisti, zaposleni, nezaposleni, aktivisti, institucije i svi koji još ni ne znaju da u glavama imaju potencijalno rješenje. Prijavite svoju ideju na web poveznici https://versusvirus.hr do 17. travnja do 12 sati.

Inicijativa za VersusVirus Hackathon nastala je kao dobrovoljno partnerstvo različitih tipova organizacija i individualaca radi zajedničkog rješavanja izazova vezanih uz pandemiju koronavirusa, ali i sve buduće krize. Ovim partnerstvom su se okupile organizacije koje sudjeluju u dijalogu, odlučivanju i provedbi odgovora koje će sudionici ponuditi, kako bi svima bilo bolje. 

Organizatori naglašavaju: Sada imamo priliku za ponovno razmišljanje o onome što se događa sljedeće, što će se dogoditi nakon prolaska krize COVID-19, imamo jedinstvenu priliku za ponovno započinjanje i ponovno stvaranje naše zajedničke budućnosti, budućnosti kakvu želimo. Vrijeme je za akciju.

Ukoliko nemate ideju, ali imate potrebno znanje i vještine možete se prijaviti kao mentor. Ili pak želite podržati ovu inicijativu kao sponzor. Budite dio VersusVirus: https://versusvirus.hr/.

Hackathon kreće 17. travnja prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Kroz subotu i nedjelju (18. i 19. travnja) timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora, a događaj će se zaključiti u nedjelju navečer kada će timovi predstavljati odnosno pitchati svoje završno rješenje pred žirijem koji će proglasiti pobjednike. Pobjednici će dobiti mentorsku podršku u daljnjem razvoju ideja. 

Hackathon će se u potpunosti odvijati preko online alata kao što su Slack i Zoom. 

Neke od područja na koje se sudionici mogu fokusirati i za koje mogu ponuditi rješenja su:

  • Odgovor na pandemiju koronavirusa
  • Okoliš i klima 
  • Edukacija
  • Zdravlje 
  • Mediji i zabava
  • Ekonomija i gospodarstvo 
  • Umjetnost i kreativnost

Saznajte više o ovom izazovu i prijavite se preko web poveznice: https://versusvirus.hr/

Organizatori VersusVirus su Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita, EduNorth, Total Croatia News, VileraAvila.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...