Poziv na radionicu EDA-e o unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane

09. 06. 2020.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Europska obrambena agencija pozivaju vas na radionicu o umjetnoj inteligenciji u unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane:

Europska obrambena agencija – EDA objavila je poziv za radionicu pod nazivom: 1st Workshop for Artificial Intelligence for Energy and Environmental Technologies (ARTENET), koja će se održati 26. lipnja 2020. godine putem videotelekonferencije na Cisco Webex platformi.

Cilj ARTENET-a je istražiti potencijal umjetne inteligencije (AI) u unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane. U okviru projekta odabrani su AI algoritmi i tehnike će se koristiti kao dokaz koncepta za rješavanje energetskih i okolišnih izazova u tri kategorije: površinska plovila, bespilotne letjelice i mobilni kampovi.

EDA poziva sve nacionalne eksperte iz područja zaštite okoliša u području obrane, kao i ostale zainteresirane nacionalne kontakte, osobe i eksperte iz ministarstava obrane i oružanih snaga država članica, kao i predstavnike obrambene industrije (tvrtke, visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke institucije) da se prijave za sudjelovanje na predmetnoj Radionici.

Rok za prijave je ponedjeljak, 22. lipnja 2020. godine.

Obrazac prijave s uputom o načinu sudjelovanja, Program događaja, Izjava o privatnosti te Upute za korištenje VTC-a potražite na web stranici Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...