Poziv na radionicu EDA-e o unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane

09. 06. 2020.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Europska obrambena agencija pozivaju vas na radionicu o umjetnoj inteligenciji u unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane:

Europska obrambena agencija – EDA objavila je poziv za radionicu pod nazivom: 1st Workshop for Artificial Intelligence for Energy and Environmental Technologies (ARTENET), koja će se održati 26. lipnja 2020. godine putem videotelekonferencije na Cisco Webex platformi.

Cilj ARTENET-a je istražiti potencijal umjetne inteligencije (AI) u unapređenju upravljanja energijom i okolišem u području obrane. U okviru projekta odabrani su AI algoritmi i tehnike će se koristiti kao dokaz koncepta za rješavanje energetskih i okolišnih izazova u tri kategorije: površinska plovila, bespilotne letjelice i mobilni kampovi.

EDA poziva sve nacionalne eksperte iz područja zaštite okoliša u području obrane, kao i ostale zainteresirane nacionalne kontakte, osobe i eksperte iz ministarstava obrane i oružanih snaga država članica, kao i predstavnike obrambene industrije (tvrtke, visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke institucije) da se prijave za sudjelovanje na predmetnoj Radionici.

Rok za prijave je ponedjeljak, 22. lipnja 2020. godine.

Obrazac prijave s uputom o načinu sudjelovanja, Program događaja, Izjava o privatnosti te Upute za korištenje VTC-a potražite na web stranici Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...