Online SACHE lokalni događaj: Zajedno ćemo ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razina!

14. 05. 2020.

Online događaj okupio je hrvatske stručnjake iz kulturnog i kreativnog sektora kako bi razgovarali o SACHE strategiji:

Strategija namjerava ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razini pretvarajući uključene aktere u „pametne akceleratore kreativne baštine“ kako kulturna mjesta ne bi bila zamišljena samo kao mjesta za obrazovanje ili zabavu, već i kao akceleratori, tj. kulturni motori koji oduševljavaju, mobiliziraju i njeguju energiju malog kreativnog poslovanja. Tijekom događaja kroz aktivnu diskusiju stručnjaci su iznjeli svoje komentare i preporuke za uspješnu finalizaciju strategije.

 Cilj projekta SACHE je razviti i pružiti integrirane strategije lokalnog razvoja temeljene na alatima i pristupima koji potiču kreativno poduzetništvo s ciljem očuvanja kulturne baštine.

 Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...