Online SACHE lokalni događaj: Zajedno ćemo ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razina!

14. 05. 2020.

Online događaj okupio je hrvatske stručnjake iz kulturnog i kreativnog sektora kako bi razgovarali o SACHE strategiji:

Strategija namjerava ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razini pretvarajući uključene aktere u „pametne akceleratore kreativne baštine“ kako kulturna mjesta ne bi bila zamišljena samo kao mjesta za obrazovanje ili zabavu, već i kao akceleratori, tj. kulturni motori koji oduševljavaju, mobiliziraju i njeguju energiju malog kreativnog poslovanja. Tijekom događaja kroz aktivnu diskusiju stručnjaci su iznjeli svoje komentare i preporuke za uspješnu finalizaciju strategije.

 Cilj projekta SACHE je razviti i pružiti integrirane strategije lokalnog razvoja temeljene na alatima i pristupima koji potiču kreativno poduzetništvo s ciljem očuvanja kulturne baštine.

 Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...