Online SACHE lokalni događaj: Zajedno ćemo ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razina!

14. 05. 2020.

Online događaj okupio je hrvatske stručnjake iz kulturnog i kreativnog sektora kako bi razgovarali o SACHE strategiji:

Strategija namjerava ojačati ulogu kulturne baštine na regionalnoj razini pretvarajući uključene aktere u „pametne akceleratore kreativne baštine“ kako kulturna mjesta ne bi bila zamišljena samo kao mjesta za obrazovanje ili zabavu, već i kao akceleratori, tj. kulturni motori koji oduševljavaju, mobiliziraju i njeguju energiju malog kreativnog poslovanja. Tijekom događaja kroz aktivnu diskusiju stručnjaci su iznjeli svoje komentare i preporuke za uspješnu finalizaciju strategije.

 Cilj projekta SACHE je razviti i pružiti integrirane strategije lokalnog razvoja temeljene na alatima i pristupima koji potiču kreativno poduzetništvo s ciljem očuvanja kulturne baštine.

 Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...