Partnerstvo Startup Factoryja i Ine donosi nove mogućnosti za akceleriranje tvoje high-tech ideje!

28. 08. 2019.

Grad Zagreb posredstvom ZICER-a pokreće novi ciklus Startup Factory  predakceleracijskog programa. Novost četvrtog ciklusa je suradnja s Inom, jednom od vodećih hrvatskih kompanija sa značajnim aktivnostima u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi, distribuciji i maloprodaji. Doznaj koje mogućnosti tvome startupu otvara ova suradnja!

INA, d.d. je pokrenula sveobuhvatan startup program, ANI, kojim u suradnji s partnerima privlači i akcelerira inovativne ideje, timove i startupove u skladu s najboljim praksama vodećih kompanija kao i vlastitom razvojnom vizijom. Partnerstvo s Inom startupovima donosi: suradnju s najvećom hrvatskom naftnom kompanijom, testiranje ideja te stručnu i financijsku podršku.  

ŠTO STARTUPOVIMA NUDI PARTNERSTVO S INOM?

  • SURADNJU S NAJVEĆOM HRVATSKOM NAFTNOM KOMPANIJOM

INA, d.d. je jedna od najvećih hrvatskih kompanija s aktivnostima u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi, distribuciji i maloprodaji. Snaga Ine leži u integriranosti aktivnosti u cjelokupnom lancu od istraživačkih aktivnosti u području nafte i plina do isporuke konačnog proizvoda kupcima putem maloprodajne mreže koja u Hrvatskoj i susjednim zemljama broji više od 500 maloprodajnih lokacija koje posjeti oko 200.000 kupaca dnevno. Inine aktivnosti prelaze granice Hrvatske i odvijaju se na kopnu i na moru te njihova kompleksnost daju priliku različitim strukama i idejama.  

  • FINANCIJSKU PODRŠKU

INA, d.d. je spremna financijski podržati ideje koje na odgovarajući način mogu potaknuti rješavanje njezinih poslovnih izazova ili ponuditi tržišno prihvatljiva i održiva rješenja.

  • TESTIRANJE IDEJA

Otvorenost prema novim rješenjima i korištenje poslovne mreže i drugih poslovnih resursa za testiranje i implementaciju ideja te poboljšanja sustava je jedinstvena prednost. Raznorodnost aktivnosti daje širinu i priliku za usvajanje različitih koncepata koji mogu na taj način lakše pronaći put do krajnjeg korisnika. 

  • STRUČNU PODRŠKU

Pomoć u razvoju inovativnih ideja, proizvoda i usluga te poslovnih kompetencija timova od strane Ininih stručnjaka. Kroz startup program i javne pozive INA, d.d. želi pristupiti velikom broju ljudi koji svojim inovativnim rješenjima različitih problema pokušavaju svoju ideju napraviti poslovno održivom. Fokus je na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima koji mogu biti relevantni za Inu ili mogu funkcionirati kako samostalni poslovni model.

Posjetite www.ina.hr i tu staviti i link na Inin web, dio o ANI-ju i doznajte više informacija o aktivnostima i područjima djelovanja Ine!

Da podsjetimo, ZICER-ov predakceleracijski program Startup Factory osigurava intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, ZICER-ovu infrastrukturu, promocijsku podršku i umrežavanje, a za najbolje timove i bespovratna novčana sredstva ukupne vrijednosti 1.000.000,00 kuna. Startup Factory startupovima ne ulazi u vlasničku strukturu.

Prijaviti se mogu timovi ili startupovi registrirani u posljednjih 12 mjeseci koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju 3 do 5 punoljetnih članova komplementarnih znanja.

Sva inovativna i disruptivna rješenja su prihvatljiva, a glavna preporučena područja su: zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i data/AI. 

Pobjednicima će se dodijeliti financijska sredstva iz fonda vrijednog 1 milijun kuna.

Prijave za četvrti ciklus Startup Factoryja otvorene su do 15. rujna 2019. godine, a sve detalje doznajte na startupfactory.zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...