Osnovnoškolci, prijavite se na ZGHack i doprinesite rješavanju problema otpada i očuvanja okoliša!

27. 04. 2022.

Pozivamo vas na timsko natjecanje učenika zagrebačkih osnovnih škola u rješavanju problema vezanih uz zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom u vlastitom domu i zajednici. Prijave su otvorene do 8. svibnja. Natjecanje će se održati 20. i 21. svibnja u ZICER-u, a demo day 22. svibnja na Bundeku.

Što je ZGHack?

ZGHack se temelji na konceptu green hackathona – strategiji učenja koja omogućuje učenicima da se suoče s današnjim ekološkim problemima i ponude svoje viđenje rješenja tih problema.

Uključivanjem mladih, prvenstveno učenika osnovnih škola, želi se podići svijest o važnosti edukacije i učenja o zaštiti okoliša te ukazati na nužnost promjene ponašanja kada je riječ o odvajanju otpada u Gradu Zagrebu.

Nakon selekcijskog postupka prijava timova iz osnovnih škola, u hackathon ulazi 14 timova,  koji će  verziju  svoje  ideje  razvijati  tijekom  dva  dana  u  ZICER-u  na  Minecraft:  Education  Edition aplikaciji.

Imamo izazove!

Na hackathonu ZGHack 14 timova osnovnoškolaca suočit će se s jednim od sljedećih izazova:

•  Razvrstaj otpad u svom kućanstvu

•  Sagradi tvornicu/postrojenje za obradu otpada

•  Sagradi svoj zeleni otok i reciklažno dvorište

•  Učim prijatelja zašto i kako treba odvajati otpad

•  Otpad može postati…što?

Detalji o temama i izazovima dostupni su ovdje.

Cilj projekta ZGHack uključivanje je mladih, prvenstveno učenika osnovnih škola, u aktivnosti podizanja svijesti o važnosti edukacije i učenja o zaštiti okoliša, ukazivanje na nužnost promjene ponašanja kada  je riječ o odvajanju otpada u gradu Zagrebu, ali i općenite promjene,  jer su utjecaji na biološku raznolikost i klimatske promjene zajednička odgovornost.

Ovim se projektom mladima želi dati prilika da svojim idejama sudjeluju u stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Prijave do 8. svibnja 2022.

Prijave za sudjelovanje na hackathonu ZGHack 2022. škole mogu dostaviti najkasnije do 8. svibnja 2022. u 23:59 sati putem web obrasca na web stranici zghack.zgh.hr.

A nagrade?

Najbolji timovi osvojit će nagrade u vidu vaučera, digitalne opreme, gadgeta i ostalih nagrada iz ukupnog nagradnog fonda od preko 100.000 kuna!

ZGHack organiziraju Grad Zagreb i Zagrebački holding. ZICER je partner ovoga projekta.

Ostale novosti i projekti