Osnovnoškolci, prijavite se na ZGHack i doprinesite rješavanju problema otpada i očuvanja okoliša!

27. 04. 2022.

Pozivamo vas na timsko natjecanje učenika zagrebačkih osnovnih škola u rješavanju problema vezanih uz zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom u vlastitom domu i zajednici. Prijave su otvorene do 8. svibnja. Natjecanje će se održati 20. i 21. svibnja u ZICER-u, a demo day 22. svibnja na Bundeku.

Što je ZGHack?

ZGHack se temelji na konceptu green hackathona – strategiji učenja koja omogućuje učenicima da se suoče s današnjim ekološkim problemima i ponude svoje viđenje rješenja tih problema.

Uključivanjem mladih, prvenstveno učenika osnovnih škola, želi se podići svijest o važnosti edukacije i učenja o zaštiti okoliša te ukazati na nužnost promjene ponašanja kada je riječ o odvajanju otpada u Gradu Zagrebu.

Nakon selekcijskog postupka prijava timova iz osnovnih škola, u hackathon ulazi 14 timova,  koji će  verziju  svoje  ideje  razvijati  tijekom  dva  dana  u  ZICER-u  na  Minecraft:  Education  Edition aplikaciji.

Imamo izazove!

Na hackathonu ZGHack 14 timova osnovnoškolaca suočit će se s jednim od sljedećih izazova:

•  Razvrstaj otpad u svom kućanstvu

•  Sagradi tvornicu/postrojenje za obradu otpada

•  Sagradi svoj zeleni otok i reciklažno dvorište

•  Učim prijatelja zašto i kako treba odvajati otpad

•  Otpad može postati…što?

Detalji o temama i izazovima dostupni su ovdje.

Cilj projekta ZGHack uključivanje je mladih, prvenstveno učenika osnovnih škola, u aktivnosti podizanja svijesti o važnosti edukacije i učenja o zaštiti okoliša, ukazivanje na nužnost promjene ponašanja kada  je riječ o odvajanju otpada u gradu Zagrebu, ali i općenite promjene,  jer su utjecaji na biološku raznolikost i klimatske promjene zajednička odgovornost.

Ovim se projektom mladima želi dati prilika da svojim idejama sudjeluju u stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Prijave do 8. svibnja 2022.

Prijave za sudjelovanje na hackathonu ZGHack 2022. škole mogu dostaviti najkasnije do 8. svibnja 2022. u 23:59 sati putem web obrasca na web stranici zghack.zgh.hr.

A nagrade?

Najbolji timovi osvojit će nagrade u vidu vaučera, digitalne opreme, gadgeta i ostalih nagrada iz ukupnog nagradnog fonda od preko 100.000 kuna!

ZGHack organiziraju Grad Zagreb i Zagrebački holding. ZICER je partner ovoga projekta.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...