Održan sastanak partnera EU projekta SACHE

19. 12. 2019.

17. i 18. prosinca 2019. g. u Ljubljani je održan partnerski sastanak projekta SACHE- Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship na kojem su sudjelovali i predstavnici ZICER-a. 

Tijekom sastanka prezentirane su realizirane projektne aktivnosti te su dogovoreni budući koraci za realizaciju aktivnosti u narednim periodima. Također u sklopu sastanka održana je transnacionalna radionica Ce trends for valorization of Cultural Assets tijekom koje se raspravljalo o inovativnim trendovima u valorizaciji kulturnih dobara, a sve kako bi se ponudila nova perspektiva integracije kulturne baštine u lokalno gospodarstvo jačanjem svijesti o njezinoj vrijednosti za poduzeća općenito i kreativnu ekonomiju posebno.

Projekt SACHE  ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine (KB) putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Transnacionalna suradnja pomoći će u poboljšanju kapaciteta javnog i privatnog sektora koji se bave zaštitom i održivim korištenjem KB i resursa podržavanjem integriranih pristupa. Razvoj i provedba strategija i politika za vrednovanje KB i iskorištavanje potencijala kulturne i kreativne industrije potaknut će ekonomske mogućnosti i zapošljavanje na regionalnoj razini.

Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje.

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...