Bicikl vodič uz koji se ne možete izgubiti!

16. 12. 2019.

Dobro jutro! Spreman si za novu avanturu? Današnja odluka pala je na Zadar? Ili ipak ne? Okolicu Zadra!  Ne brini, sve rute znane su mi! Pronašao sam ti onu najbolju, a na putu te očekuje autohtoni  restoran baš po tvom ukusu! Ah, oprosti, zaboravio sam se predstaviti. Zovem se Bicikl Vodič i jednom kad me upoznaš, nećemo se više razdvajati, obećavam! Ako želiš saznati više o meni, ali i mom izumitelju, „povuci dolje“ jer priča te već čeka:

„Priča je ovo o Mariju Ljubičiću, njegovim vrijednim rukama, bistrom umu i iznimno izraženoj volji i želji za uspjehom u svom rodnom kraju – Imotskoj krajini. Ovaj mladi inovator, osim po biciklu o kojem ćemo pričati, široj javnosti poznat je po svom prethodnom izumu, električnom automobilu čiji sustav sam stvara energiju. Mariju su dvadeset i dvije godine, a vikende ne troši na provode, već ih provodi u svojoj garaži, zajedno s dvojicom rođaka. Uz njihovu pomoć ideje nastale na papiru razvijaju se u prototipe.

Ključan faktor uspjeha osluškivanje je bila tržišta. Cikloturizam u punom je zamahu. U hrvatskoj raste broj biciklističkih staza, tjelovježba i rekreacija glavne su teme današnjice, a putovanja i vodiči iskaču „iz frižidera“. Mario je stoga odlučio sve te faktore povezati u jedno novo iskustvo – iskustvo vožnje na biciklu koji je ujedno i turistički vodič.

Upoznavanje s biciklom može početi onog trenutka kada ga otključate putem mobilne aplikacijeBicikl vodič potom će vam pokazati najbolju rutu, onu koja odgovara vašim željama, fizičkoj spremnosti, vremenskoj prognozi, stanju baterije ali i vašim preferencijama. Ovisno o preferencijama možete odabrati između avanturističkih, povijesnih ili pak ruta s najljepšim pejzažima.

Bicikl je ovo koji je prilagodljiv, pa ukoliko odlučite, imate mogućnost izlistavanja svih obližnjih lokacija, a preko kacige putem koje s biciklom komunicirate možete odmah čuti sve zanimljivosti lokacija kojim prolazite. Također, ukoliko vam ne odgovara niti jedna od navedenih ruta, svoju rutu možete kreirati sami. Kreirajući rutu ovaj pametni bicikl zamjenjuje i vaš mobitel, pa preko njega možete slušati glazbu i primati pozive.

Prototip ovog pametnog bicikla nastajao je 6 mjeseci. Napravljen je od aluminija, teži 18 kg, a težina bicikliranja prilagođava se vozaču. To znači da osvajanje vrha Paklenice više nije nedostižno. Nakon punjenja baterije domet mu je punih 100km. U svojim turističkim obilascima niste vezani za njega, već možete šetati i biti udaljeni u krugu 100m i dalje slušajući zanimljivosti o lokaciji na kojoj se nalazite.

Bicikl je ovo koji bi mnogi, vjerujemo, ukrali, međutim ova ekipa ima rješenje i za to. U slučaju krađe alarmni sustav blokira čitav bicikl i na mobitel i kacigu upućuje poziv korisniku.

Nakon ovakvih izuma logičan slijed bio je poziv za razvoj u dvije autoindustrije vrijedne divljenja. Međutim Marijo, odlučan jednu takvu firmu pokrenuti i ostvariti na području svog Imotskog, odbio je ponude i nastavio sanjati san čija se realizacija već polako nazire.“

Na Startup Factory prijavili su me da bi iz garaže izašli na tržište, a siguran sam da se uskoro vidimo i na ulicama Rima! Tamo vas vodim u najbolji hrvatski restoran; namiguje elektirični bicikl i završava ovu inspirativnu priču!

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...