Održan info-dan projekta „ StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“

24. 09. 2018.

Info-dan projekta StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije održan je 22. rujna u okviru cjelodnevnog događaja Startup Factory Bootcamp. 

Kroz razgovor sa ZICER-ovim djelatnicima zainteresirani posjetitelji imali su mogućnost doznati kojim će laboratorijima za razvoj visoke tehnologije biti opremljen poticajan prostor 12. paviljona Zagrebačkog velesajma.

Organizacija info-dana sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Da podsjetimo, projekt Startup Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje ovog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. ZICER je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagrebačkog inovacijskog centra.

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...