MIRET lansirao crowdinvesting kampanju na Funderbeamu

24. 11. 2021.

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET koji se razvija uz ZICER-ovu podršku pokrenuo je svoju crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi. Funderbeam, platforma za kupnju/prodaju udjela u privatnim tvrtkama omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu investitori i ostvare udio u tvrtkama poput MIRET-a.

MIRET kampanja koja traje od 23. studenog i najkasnije do 21. prosinca (ili do ostvarenja punog iznosa), lansirana je s ciljem prikupljanja investicije u iznosu od 560k EUR.

Prije svega želimo se zahvaliti Ivani Gažić sa Zagrebačke burze što je prepoznala projekt i novom voditelju Funderbeam SEE, Ognjanu Despotu, koju je vrlo strastveno i angažirano pristupio jačanju Funderbeama u Hrvatskoj, te se izuzetno veselimo njihovim budućim projektima. – rekao je Domagoj Boljar, suosnivač projekta.

Nakon uspješnog Kickstartera, ponovno uključuju zajednicu

MIRET  je 2020. godine pokrenuo svoju Kickstarter kampanju, putem koje su započeli projekt, lansirali proizvod na tržište i stvorili jaku zajednicu. Već tada, cilj im je bio u budućnosti pokrenuti Funderbeam kampanju.

Odluka za ovakvom vrstom financiranja proizašla je iz želje da se i ovaj put uključi cijela MIRET zajednica koji će zajedno s njima i potpuno transparentno, sudjelovati u daljnjem rastu i razvoju tvrtke. Za simboličan iznos od svega 250 EUR, svaki pojedinac ima priliku postati dioničar.

Povećanje proizvodnje i širenje na nova tržišta

Potvrdili su svoj product market fit, te ovom random financiranja planiraju uvišestručiti svoj rast. Većina sredstava će biti uložena u financiranje daljnje proizvodnje i širenje prema novim retail kupcima kroz oglašavanje i B2B suradnje s drugim brendovima i tvrtkama. Manji dio sredstava planiraju uložiti u razvoj novih proizvoda i certifikacije postojećih i budućih proizvoda prema strogim ekološkim standardima kako bi službeno i znanstveno potkrijepili njihove tvrdnje o održivosti MIRET proizvoda.

Danube Angels – vodeći investitori, prepoznali su potencijali MIRET-a

Vodeći investitor u ovom projektu je udruženje poslovnih anđela iz Austrije, Danube Angels, kod kojih su prošli rigoroznu selekciju u 3 stadija. Izabrani su unutar velike konkurencije, jer oni financiranju samo 1% najboljih projekata s kojima ostvare kontakt. MIRET je prvi projekt iz Hrvatske kojeg Danube Angels podržavaju, te iz MIRET-a navode kako su ponosni što vide potencijal baš u njima.

A njihov potencijal bio je prepoznat i od strane Global Footwear Awards-a, gdje su u prošloj i ovoj godini osvojili tri nagrade – prvo mjesto, zlato i srebro. Nagrade mogu pripisati njihovom temeljitom pristupu biranju partnera i materijala koji su doveli do toga da je njihova tenisica gotovo potpuno napravljena od prirodnih materijala. Ne samo da biraju materijale koji su netoksični, ekološki i na prirodnoj bazi, nego osiguravaju i da je njihov supply chain regionalan, što se tijekom pandemije pokazalo ključnim zbog sigurnosti i snage lanca dobave. Također inzistiraju da su njihov partneri dijele njihove vrijednosti. 

Novi materijali, novi dizajn i  novi proizvodi, samo su neki od planova za 2022.

MIRET se u 2021. intenzivno spremao za sljedeću godinu, a trenutno istovremeno rade na uvođenju novih materijala te razvoju potpuno novog dizajna tenisica i tipova obuće.

Ove godine, bili smo posvećeni razvoju proizvoda, širenju tima, definiranju našeg impacta, i mjerenju našeg tržišnog potencijala i spremni smo da iduće godine uvišestručimo proizvodnju i prodaju. Čeka nas jako puno posla kako bi ostvarili planove koje smo si zacrtali i obećali investitorima, a kupce čekaju novi modeli, nove boje i novi proizvodi. – rekao je Domagoj Boljar, suosnivač MIRET-a.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...