MIRET lansirao crowdinvesting kampanju na Funderbeamu

24. 11. 2021.

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET koji se razvija uz ZICER-ovu podršku pokrenuo je svoju crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi. Funderbeam, platforma za kupnju/prodaju udjela u privatnim tvrtkama omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu investitori i ostvare udio u tvrtkama poput MIRET-a.

MIRET kampanja koja traje od 23. studenog i najkasnije do 21. prosinca (ili do ostvarenja punog iznosa), lansirana je s ciljem prikupljanja investicije u iznosu od 560k EUR.

Prije svega želimo se zahvaliti Ivani Gažić sa Zagrebačke burze što je prepoznala projekt i novom voditelju Funderbeam SEE, Ognjanu Despotu, koju je vrlo strastveno i angažirano pristupio jačanju Funderbeama u Hrvatskoj, te se izuzetno veselimo njihovim budućim projektima. – rekao je Domagoj Boljar, suosnivač projekta.

Nakon uspješnog Kickstartera, ponovno uključuju zajednicu

MIRET  je 2020. godine pokrenuo svoju Kickstarter kampanju, putem koje su započeli projekt, lansirali proizvod na tržište i stvorili jaku zajednicu. Već tada, cilj im je bio u budućnosti pokrenuti Funderbeam kampanju.

Odluka za ovakvom vrstom financiranja proizašla je iz želje da se i ovaj put uključi cijela MIRET zajednica koji će zajedno s njima i potpuno transparentno, sudjelovati u daljnjem rastu i razvoju tvrtke. Za simboličan iznos od svega 250 EUR, svaki pojedinac ima priliku postati dioničar.

Povećanje proizvodnje i širenje na nova tržišta

Potvrdili su svoj product market fit, te ovom random financiranja planiraju uvišestručiti svoj rast. Većina sredstava će biti uložena u financiranje daljnje proizvodnje i širenje prema novim retail kupcima kroz oglašavanje i B2B suradnje s drugim brendovima i tvrtkama. Manji dio sredstava planiraju uložiti u razvoj novih proizvoda i certifikacije postojećih i budućih proizvoda prema strogim ekološkim standardima kako bi službeno i znanstveno potkrijepili njihove tvrdnje o održivosti MIRET proizvoda.

Danube Angels – vodeći investitori, prepoznali su potencijali MIRET-a

Vodeći investitor u ovom projektu je udruženje poslovnih anđela iz Austrije, Danube Angels, kod kojih su prošli rigoroznu selekciju u 3 stadija. Izabrani su unutar velike konkurencije, jer oni financiranju samo 1% najboljih projekata s kojima ostvare kontakt. MIRET je prvi projekt iz Hrvatske kojeg Danube Angels podržavaju, te iz MIRET-a navode kako su ponosni što vide potencijal baš u njima.

A njihov potencijal bio je prepoznat i od strane Global Footwear Awards-a, gdje su u prošloj i ovoj godini osvojili tri nagrade – prvo mjesto, zlato i srebro. Nagrade mogu pripisati njihovom temeljitom pristupu biranju partnera i materijala koji su doveli do toga da je njihova tenisica gotovo potpuno napravljena od prirodnih materijala. Ne samo da biraju materijale koji su netoksični, ekološki i na prirodnoj bazi, nego osiguravaju i da je njihov supply chain regionalan, što se tijekom pandemije pokazalo ključnim zbog sigurnosti i snage lanca dobave. Također inzistiraju da su njihov partneri dijele njihove vrijednosti. 

Novi materijali, novi dizajn i  novi proizvodi, samo su neki od planova za 2022.

MIRET se u 2021. intenzivno spremao za sljedeću godinu, a trenutno istovremeno rade na uvođenju novih materijala te razvoju potpuno novog dizajna tenisica i tipova obuće.

Ove godine, bili smo posvećeni razvoju proizvoda, širenju tima, definiranju našeg impacta, i mjerenju našeg tržišnog potencijala i spremni smo da iduće godine uvišestručimo proizvodnju i prodaju. Čeka nas jako puno posla kako bi ostvarili planove koje smo si zacrtali i obećali investitorima, a kupce čekaju novi modeli, nove boje i novi proizvodi. – rekao je Domagoj Boljar, suosnivač MIRET-a.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...